Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Raszta haj? Vélemény, tapaszta...

Raszta haj? Vélemény, tapasztalat?

Figyelt kérdés
Tetszik, vagy? Mennyire kezelhető? Mennyire kell rá vigyázni? Csak a 0-ás gép segít?

2012. júl. 13. 18:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

a barátomnak raszta haja van, tetszeni nagyon is tetszik :D

vigyázni nem igazán kell rá, havonta 2megmossa, horgolgatja amikor ideje van rá és ennyi.

megszabadulni tőle igen, vagy 0-ás gép, vagy lenöveszted, de "elvileg" vissza is lehet szedni, bár az elég hosszú idő, és fájdalmas is.

2012. júl. 13. 20:04
 2/12 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon tetszik , bár magamnak nem csináltatnék olyat!:) Igazából az egyik kedvenc bandámból volt az egyik tagnak olyan haja. Nekem nagyon bejött! :)

[link]

Magáról a raszta hajról meg itt mindent megtalálsz! :)

[link]

2012. júl. 14. 00:01
 3/12 Alaque ***** válasza:
100%

Nekem közel másfél évig raszta hajam volt, de meguntam, és barátnőm kibontotta. :D Hét napba telt, minden éber óránkat azzal töltöttük, tízszer annyira fájt, mint amikor csinálták - pedig azt hittem, az a plafon -, de megérte, mert imádom a sima, hosszú hajamat. Azt azért hozzátenném, hogy a tincsek vége nem volt elhorgolva, így könnyebb volt nekikezdeni a kibontásnak, de talán "hagyományos" dreadlockot is ki lehet bontani.

Jól fontold meg, tényleg akarod-e, egyébként. Gondolj arra, hogy nem mindenhol néznek jó szemmel egy csimbókhajút (szóval a vállalatigazgatói ambícióidat felejtsd el), az emberek reflexből drogosnak fognak tartani, csakúgy, mint a rendőrök. Menő diszkóban nagy eséllyel nem mész át a fészkontrollon, bár, gondolom, ez utóbbi zavar a legkevésbé. Egyébként meg kezelhető, csak sokat kell horgolni. Vigyázni? Hát érdemes kerülni a mocskos, büdös helyeket, mert elképesztő mennyiségű szutykot és bűzt tud beszívni. A penetráns kocsmatöltelékszag istenes ahhoz képest, amilyen illata lehet a hajadnak egy tisztességesebb házibuli után. Viszont dolgoztam olyan gyárban, ahol illatosítókat csomagolnak, és kiderült, hogy a rózsaillatot is ugyanúgy beszívja, mint a kocsmaszagot.

Ja és megmosni sem árt néha! Felejtsd el az "öntisztuló raszta hajról" hallott ostoba városi legendákat. Nincs semmiféle öntisztulás, egyszerűen csak nem tud több mocskot magába szívni, és egy idő után nem lesz koszosabb. Mint egy túltelített oldat. :D Én majd' egy év után mostam meg először samponnal... Hát, nem kétszer öblítettem át, mire tiszta víz jött belőle. Viszont nem koszolja össze a párnát, meg ilyenek, és ha rendszeresen jársz a tiszta levegőn, nem lesz büdös sem.

Azért írtam többnyire negatívumokat, mert a szépségeivel nyilván tisztában vagy. Félreértés ne essék, nagyon szerettem a csimbókhajamat én is, csak egyszerűen meguntam, kinőttem. Sok sikert és kitartást, ha rászánod magad!

2012. júl. 20. 12:59
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi, örülök, hogy ilyen részletesen leírtad :) Nem gondolkodom rajta komolyabban, most csak eljátszottam a gondolattal. De egyszer majd talán :D
2012. júl. 21. 16:02
 5/12 anonim válasza:
100%
Én gyerek korom óta vágytam rá, de valahogy mindíg féltem az emberek előítéleteitől..most 27 vagyok, megváltozott a gondolkodásom a világról, emberekről, félretettem a "mit gondolnak mások" parát, és elkezdtem magamnak élni! Önmagam lenni..először a fejem egyik oldala volt megcsinálva, 2x kibontottam azt, aztán harmadjára nekikezdtem, a felét megcsináltam, úgy hordtam egy darabig, és az az idő segített igazán dönteni! Tincsek nélkül már el sem tudnám képzelni magam, az előtt én csak kínlódtam a hajammal! Meg szerintem nincs olyan ember, akinek ne állna jól :)
2012. júl. 24. 17:26
 6/12 Alaque ***** válasza:
100%
Igen, tényleg majdnem mindenkinek jól áll. Egyébként én is sokáig, pontosan tíz évig készültem rá.
2012. júl. 24. 17:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha fiú vagy bátran csináltass! Nekem nagyon bejönnek a rasztás pasik. :)
2012. szept. 1. 18:44
 8/12 A kérdező kommentje:
Hú, pasiban nekem is ^^ de amúgy lány vagyok :)
2012. szept. 8. 21:56
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Jah,hát a lányoknak is jól állhat!

Pl: [link]

ennek a lánynak baromi jól áll. Ha nekem megnő a hajam,akkor megcsináltatom:))

2012. szept. 14. 14:52
 10/12 anonim ***** válasza:
95%

Egyébként azoknak ne higy akik azt mondják,hogy ápolatlan,mert azt is kell ápolni. Akinek csomókban áll vagy ilyesmi az csúnya. Aki rendszeresen pödri,horgholja annak nagyon szép is lehet. És ha már nem tetszik simán lenövesztheted. Az is cool szerintem. Pl. az előző kép(én küldtem) az a csaj lenövesztette. ;)

Remélem segítettem. ;]

2012. szept. 14. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!