Naptejjel vagy nélküle könnyebb barnulni?
Mindkettővel lehet, csak naptej nélkül káros.
Vegyél karotinos naptejet, majdnem minden márkának van már (nekem Sundance van, de tavaly Nivea volt), répa van rárajzolva. Azzal gyorsabban barnulsz, mert a benne lévő anyag elősegíti a barnulást és megtartását. És egyél naponta 1 sárgarépát, abban is van!
A kakaóvajban nincs fényvédő faktor, legfeljebb a kakaóvajas naptejben.
Naptej nélkül nagyon könnyen le lehet égni és a káros sugarak bőrrákot okoznak ! Lehet, hogy nélküle könnyebben barnulsz, de nagyon nagy károkat okozol a bőrödnek, ami nem most fog gondot okozni, hanem 10-20 év múlva. Akkor viszont sajnos már nem tudsz tenni semmit.
DE, neked kell eldönteni, hogy megéri-e a bőrrák vagy a ráncos bőr kockázatát az, hogy néhány nappal korábban leszel barna. ( tisztában vagyok azzal, hogy milyen hülyén hangzik most tizenévesen, amit leírtam, de hidd el, hogy nem így fogod gondolni, amikor huszonéves korodban megjelennek az arcodon a ráncok !)
Én csak naptejjel napozok, még ha árnyékban vagyok, akkor is használok naptejet.
Sőt, megfigyeltem, hogy árnyékban sokkal egyenletesebben, szebben és nem utolsó sorban tartósabban tudok barnulni, mintha kifekszem a napra. Persze azért a napon is szoktam feküdni egy kicsit.
Az én titkom, hogy nem használok túl magas faktorszámú naptejet (max. 20-asat, de van, hogy csak 15-öset), mivel ilyen melegben úgy is leizzadom + időnként beállok a zuhany alá a kertben, hogy felfrissítsem magam, ezért úgy is újra kell kenni néhány óráként.
És a legfontosabb 11 és 15, ill. mostanában 16 óra között egyáltalán nem napozok, max az árnyékban pihenek, olvasok. Legjobban 16 óra után szeretek napozni és most már alakul a színem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!