Hosszúhajúak! Ragaszkodtok a hajatokhoz?
Hátközépig ér a hajam, 22 éves vagyok. Világ életemben hosszú volt a hajam. Egyszer 13 évesen kihisztiztem hogy vágassuk le vállig érőre. Aztán visszanőtt, és kb 16 évesen megint levágattam és be is daueroltattam, akkor vállig érő volt göndören (tehát ha egyenes lett volna, hosszabb lett volna). Annál rövidebb soha nem volt a hajam.
Ez csak haj, ugye? Szeretném levágatni, kipróbálni hogy milyen a rövid haj, de nem merem. Annyira ragaszkodok hozzá, pedig csak egy "darab konc" az egész, úgyértem nagyon sokat kínlódok vele, főleg nyáron. 2 naponta mosom mert tiszta zsír, most nem úgy áll, most így nem jó, éjjel a nyakam köré tekeredik és folytogat, vagy csak szimplán meggyúlok tőle. Télen nagyon jó, mert melegíti a fejemet, tavasszal pedig kifejezetten szeretem ahogy frissen mosva fújja a szél és ahogy ráomlik a vállamra, és érzem hogy szép vagyok tőle (dagi vagyok eléggé, szóval legalább legyen már valami ami szép rajtam) és olyankor nagyon szeretem. De mikor mosni kell, hatalmas sóhajokkal vetem bele magam, ha nem nyomok rá 3 tonna balzsamot, akkor egy hatalmas rasztává alakul hajmosás közben. 1 évben egyszer megyek fodrászhoz, hogy igazítson rajta, de rettegek mikor meglátom hogy fél centit levág a végéből, közben meg annyira szeretném kipróbálni a rövid hajat. Ilyen hasonlót szeretnék csak két oldalt mégjobban felnyírva:
De közben meg ha levágatnám lehet hetekig csak bőgnék hogy úristen mit tettem ezt hogyan fogom túlélni!!
Ti hogy vagytok ezzel?
Nekem kiskoromban fenék alatt érő hajam volt, suli előtt egy nappal levágattam anyával vállig érőre, egyáltalán nem bántam meg, nem is érdekelt, de nem is tudom, miért akartam levágni:) Aztán növés közben mindig nyirbáltam magamnak, de általában vállnál rövidebb nem volt. Aztán összejöttem párommal és ő levágta nekem 5 centisre. Jó érzés volt, könnyű, meg nyár volt, és sokkal jobban éreztem magam. Meg hát ő nyírta:) Aztán megint nőtt és egyre hülyébben nézett ki, így megkértem a párom, nyírja le millisra. Lenyírta, fura volt, de egy nap alatt megszoktam, és tök szabad volt a fejem:) Azóta félévente nyáron mindig lenyírom millisre, már most is itt lenne az ideje, de azt hiszem, hogy most inkább növesztem, pedig néha belesül a fejem ebbe a vacak 15 cm-es hajba.
Szóval szerintem állj úgy hozzá, hogy haj, és visszanő. Nem leszel csúnyább tőle. Ha szép az arcod, még ki is emeli. De tényleg.
Hajrá!
Szerintem jó az a haj, amit választottál. Nekem fenék alá érő van, én tuti megbánnám, ha levágatnám. Most mániákusan növesztem. Röhögni fogsz, de volt olyan, hogy éjjel sírva ébredtem, mert azt álmodtam, hogy levágták. Innen tudom, hogy megbánnám. Nem rég gondolkodtam rajta, hogy mennyit kéne fizetni valakinek, hogy engedjem levágni, arra jutottam, hogy 5-6 milla alatt nem adnám. (Pedig elég csóró vagyok.) Én is molett vagyok, és ugyanúgy vagyok, mint te, hogy legalább ez legyen szép. Én úgy gondolom, hogy mondjuk elsőre vágass öt centit, aztán ha nem hiányzik annyira, akkor még ötöt, és a végén olyanra, amilyenre szeretnéd. :)
20L
Én semmiért nem vágatnám le a derékig érő szőke hajamat, még ha néha sok is a gond vele!!!
Mindenki szerint annyira szép, a pasim egyenesen imádja és a környezetemben keveseknek van ilyen hosszú haja, ezért is csodál mindenki! :)
És az is jó ok, hogy ne vágasd le, hogy ennyire határozatlan vagy!
Még néha a gondolattól is rettegsz, hogy rövid lesz...akkor milyen lenne, ha tényleg meg kellene válnod tőle?? :) Szerintem gondold meg többször is, mert rövid haja bárkinek lehet, de hosszú...hát nehezen. :)
Nekem is nagyon zsírosodott, de már csak egy héten 1szer mosom, ami nagyon jó!
Azt csináltam, hogy vártam...nem mostam meg addig, amíg tényleg már nem bírtam tovább! Most nyár van, ha sulis vagy, szünet, stb... Ilyenkor, ha úgy van, hogy nem kell eljárj otthonról, szerintem megvárhatod, hogy nagyon zsírosodjon meg, és csökkentsd a mosások számát!
Azt olvastam, hogy a citromlé és nagyon jó zsíros hajra, azzal is megmoshatod a hajadat mikor már jóóól összekoszolódott, persze csak hígítva!:)
Majd írj, hogy mire döntöttél!
:)
Még csak annyi, hogy ha már tényleg nagyon nem bírod, csak dobd föl valamivel!
Mondjuk egy új fazon (olyan irtóra "tépett":D), frufru, színes tincsek stb.... :)
Én biztosan nem vágatnám le rövidre, sőt, elég ritkán vágatom vissza a végét így is.
Gyerekkoromban mindig rövid volt, nem hagyták, hogy megnövesszem, részben ezért alakulhatott ki ez a ragaszkodásom a hosszú hajamhoz...
Derékig ér, nem vasalom vagy festem és gyönyörű élénk vörösesbarna, már sokszor megdícsérték.
A hajmosás utáni kifésüléssel sincs baj: nem használok balzsamot, helyette természetes angyagokból lévő sampont és hetente almaecetes vízbe áztatom kb fél percig, utána kifésülöm és gyorsan leöblítem. A kifésülő-balzsamokat messze felülmúlja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!