Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha a naptej szűri a napsugarak...

Ha a naptej szűri a napsugarakat akkor miért mondják hogy napozás előtt be kell kenni magunkat?

Figyelt kérdés
Úgyse fog meg a nap addig amíg hat a naptej mivel a naptól véd nem?

2012. jún. 30. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:

A káros UVA és UVB sugárzástól véd, és csak annyi percig, ahány faktoros. (Tévhit, hogy a magasabb faktorszám erősebb védelmet jelent. Csak hosszabbat.)

Mellesleg naptejjel barnulsz és nem leégsz.

2012. jún. 30. 22:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Hogy szűrje.
2012. jún. 30. 22:11
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
22:05 Ez h.lyeség, hogy annyi percig, ahány faktoros. [link]
2012. jún. 30. 22:12
 4/7 anonim ***** válasza:
#3 igazad van, csak az maradt meg bennem, hogy az idővel arányos. Megy a zöld mancs.
2012. jún. 30. 22:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért hogy ne égj le és ne kapj bőrrakót.
2012. jún. 30. 23:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát nem kötelező, de az ember azért normális esetben mérlegel. Barnaság vs bőrrák. Ugyanis a káros UVA és UVB sugarak okozzák elsősorban. Na meg a bőröregedésért is ezek a sugarak felelnek. Én inkább fehérebb maradok kicsit, mint 30évesen aszott mazsola legyek. :D

Nem kell 50+-os naptejet használni átlagos bőr mellett, de azért egy 30-asat erősen ajánlok, főleg a mostani körülmények mellett. Az elég erős, hogy védjen, de azért barnulni lehet mellette, és a szervezeted a szükséges mennyiségű D-vitamint is megkapja.

A Níveának van most egy új terméke, ami mellett elvileg rendesen barnulsz is, nézz utána, ha mindenképp a barnaság a lényeg, de előtte nézz utána, h UVA és UVB ellen is véd-e, meg a vélemények szerint hatásos-e leégés ellen is. :)

2012. júl. 1. 12:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Meg fogsz lepődni, de nekem pont akkor sikerült lebarnulnom, amikor naptejjel bekentem magam. A DM karotinos naptejét (15 faktoros) használtam!

Amíg nem kentem be magam, mindig csak piros lett a bőröm, és semmi színem nem lett utána. Aztán egyszer mérgemben bekentem magam naptejjel, és láss csodát nem pirosodtam, hanem barnultam, és lett színem. Azóta mindig bekenem magam.

2012. júl. 1. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!