Ha a naptej szűri a napsugarakat akkor miért mondják hogy napozás előtt be kell kenni magunkat?
A káros UVA és UVB sugárzástól véd, és csak annyi percig, ahány faktoros. (Tévhit, hogy a magasabb faktorszám erősebb védelmet jelent. Csak hosszabbat.)
Mellesleg naptejjel barnulsz és nem leégsz.
Hát nem kötelező, de az ember azért normális esetben mérlegel. Barnaság vs bőrrák. Ugyanis a káros UVA és UVB sugarak okozzák elsősorban. Na meg a bőröregedésért is ezek a sugarak felelnek. Én inkább fehérebb maradok kicsit, mint 30évesen aszott mazsola legyek. :D
Nem kell 50+-os naptejet használni átlagos bőr mellett, de azért egy 30-asat erősen ajánlok, főleg a mostani körülmények mellett. Az elég erős, hogy védjen, de azért barnulni lehet mellette, és a szervezeted a szükséges mennyiségű D-vitamint is megkapja.
A Níveának van most egy új terméke, ami mellett elvileg rendesen barnulsz is, nézz utána, ha mindenképp a barnaság a lényeg, de előtte nézz utána, h UVA és UVB ellen is véd-e, meg a vélemények szerint hatásos-e leégés ellen is. :)
Meg fogsz lepődni, de nekem pont akkor sikerült lebarnulnom, amikor naptejjel bekentem magam. A DM karotinos naptejét (15 faktoros) használtam!
Amíg nem kentem be magam, mindig csak piros lett a bőröm, és semmi színem nem lett utána. Aztán egyszer mérgemben bekentem magam naptejjel, és láss csodát nem pirosodtam, hanem barnultam, és lett színem. Azóta mindig bekenem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!