Ti milyen gyakran használtok fényvédőt?
Csak nyáron, a tűző napsütésben kenem magam, akkor is csak akkor, ha tudom, hogy sokáig leszek a közvetlen napsütésben. Pl strandon, kiránduláson.
Nekem is kék szemem van, barna hajam és sok anyajegyem.
De ezek a fényvédők sem tesznek túl jót a bőrnek, azok is okozhatnak rákot, mert van amelyik fény hatására bomlik (pont ezért véd), de közben meg káros termékek keletkeznek.
Meg most őszintén, ha munka közben bent ülök egy szobában, mi a tö.kömnek kenegessem magam fölöslegesen, ezektől még ragyás is leszek.
Szóval szerintem olyan formában, ahogy TE csinálod, csak többet árt mint használ.
A d-vitamint valóban lehet pótolni, de a bélrendszerből rosszul szívódik fel, ráadásul ezekben a vitamin készítményekben mesterséges sz@rok vannak, a D-vitamint nagy dózisban meg csak receptre lehet kapni. Amúgy a fényvédőtől még tud a bőr barnulni, meg D-vitamint is termelni, csak akkor menjél is napra, ha már használod.
A d-vitaminnak egyébként erős antioxidáns hatása is van, szóval véd a rák ellen is, másrészt egyáltalán nem biztos, hogy több a bőrrákos mint 60 évvel ezelőtt, hiszen egyszerűen azóta szűrnek, így nyilvánvaló, hogy több esetre derül fény mint előtte, ráadásul sokszor azt is annak diagnosztizálják ami nem az, leveszik, jobb a biztonság címen, ami nem baj, de attól még nem rákos az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!