Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Vége lesz már ennek valamikor?...

Vége lesz már ennek valamikor? :' ( (

Figyelt kérdés

Nagyon-nagyon hosszú, és gyötrelmes élményeim vannak és voltak is a pattanásokkal kapcsolatban. Megpróbálom röviden összegezni.

Már vagy négy éve küzdök velük, 16 éves lány vagyok.

Az elején nem nagyon kezdtem velük semmit, viszont a második-harmadik évben, már nagyon zavartak, ezért itthon próbáltam velük valamit tenni, illetve kozmetikushoz jártam. Itthon kipróbáltam az élesztő evést, és még pakolásnak is feltettem, pár krémet is kipróbáltam, sőt még a dióhéj szárító hatását is teszteltem (biologia és kémia mániámból kifolyólag)...az emberiség érdekében mondom SENKI, SENKI NE PRÓBÁLJA KI! :'D Annyira leszárította az arcbőrömet, hogy olyan volt, mintha homokba nyúlnék.

Ezután ott hagytam, a kozmetikusomat, mert úgy éreztem, hogy ő még ehhez nem nagyon rendelkezik elég tudással, és csak rontana a helyzeten ha tovább járnék hozzá. Ő egyébként tisztítást csinált nekem, ami ha 1 hétig jó volt, utána ugyanúgy kijöttek...de az ő hibájából.

Ezek után felkerestem, egy mester kozmetikust, tényleg nagyon-nagyon ügyes, és mindenki meg van elégedve a munkájával...abszolút 10pontos. Most is hozzá járok...igazából max. fél éve.

Gyönyörűen kitisztítja az arcomat, nagyon jó (és drága) krémeket kapok-Ilcsi termékekkel dolgozik-, sokféle technikában volt már részem...kinyomkodta, bőrcsiszolás, feketeszappanos kezelés (pofozógépnek, meg tüsigépnek hívják), lámpázás...gyönyörűen el is múlik, pár hétig nincs is semmi, sima a bőröm...

Viszont nyáron, már pedig most nyár van, alig ér ez az egész valamit!!! :'((

Ugyanúgy feltelnek, pedig használom a krémeket is, alkoholos törlőkendőket, odafigyelek mindenre! A pattanásaim, nem olyan durvák, és már látni lehet, hogy egy kicsit mintha "szorulnának" vissza, de akkor is nagyon-nagyon zavaró! Kizárólag a homlokom van, illetve...most ezt nem tudom, hogy a melegnek tudható-e be, de az állam, illetve az orrom alatti részen (bajusz helyén) van egy-kettő. <-Ez most azt jelenti, hogy romlott a helyzetem, és egyre elszórtabb, vagy csak a meleg miatt lenne? Van, hogy alig van pattanásom, van, hogy tele van a homlokom.

Már teljesen tönkre tesz lelkileg, már szégyellek vissza menni a kozmetikusomhoz, hogy újból vannak pattanásaim... pedig tudom, hogy nem kellene...

Tényleg rosszul érzem magam miattuk, és én szerintem lelkibeteggé tettek, bánt, hogy minden kis hülyeségre oda kell figyelnem, hogy nem érhetek hozzá kézzel, ha nem mosok naponta 50x kezet akkor egyszer sem! Hogy míg másnak teljesen normális, hogy megvakarhatja a homlokát...én még ezt sem teszem meg, csak, hogy végre sikerüljön leküzdenem ezt az átkot!

Kikészültem mindenhogy!

Tudom, hogy vannak sokkal rosszabbak, és csúnyábbak is, de már az elmémet teszi ez az egész tönkre. :(

VÉGE LESZ MÁR ENNEK VALAMIKOR? Vagy teljesen reménytelen a helyzetem? :'(((

2012. jún. 30. 15:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

Ne kenjetek annyi vackot a bőrötökre, főleg nem a reklámokból ismert drogériásokat, tele vannak felesleges adalékanyagokkal, színezőkkel, parfümmel, ha már mindenáron krémeztek, akkor irány a gyógyszertár!

És amit korábban írtam: a bőrcsiszolás kitűnő választás, jól át is masszíroz, és tisztít. Inkább nem szabad kenni semmivel, gondoljatok bele, az mind belemegy a pórusokba és eltömíti.

Szóval én gyógyszer-párti vagyok.

2012. júl. 1. 18:03
 12/16 anonim ***** válasza:
szia, en is hasonlo helyzetben voltam es a kozmetikus azt mondta ne menjekborgyogyaszhoz mert az csak karos kemiai cuccokat ad.. meg is elmentem ugy 2 ev elteltevel es adott kremet( Duac gel) nagoyn hatasos kb 3. alkalommal erezheto volt a valtozas:) probald ki ezt a kremet
2012. júl. 2. 11:36
 13/16 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm, sajnálom, hogy csak most tudok rájuk reagálni..bocsánat.

A "ráncos" válasz felvidított, köszi. :)

A kozmetikus ára, hátha a bőrcsiszolásróé van szó, akkor 4000, ha a krémekről...ezek eltérő árúak, fe azt hiszem az 5g-os krém 1500 ft.

Bőrgyógyászatnál voltam...soha többet bem megyek. 2 órát vártam míg sorra kerültem, holott időpontom volt, mire beértem kb rám sem nézett, csak felírta a Zyneritet ami már egyszer tönkre tette a bőrömet, mindössze azért írta fel, mert dtága, és hogy ne menjem kárba (mert volt már otthon nekem)...szánalom.

De viszont ma voltam nőgyógyásznál ez ügyben (...jó kis nyári program :D), és felírt fogamzásgátlót...reménykedve várom a hatását. :)

2012. júl. 2. 20:42
 14/16 anonim ***** válasza:
menj el másik bőrgyógyászhoz :) vagy a gyógyszertárba mond azt hogy régóta a duac gélt használod és akkor kiadják szerintem:) inkább krém mint gyógyszer:) nemtudom te hogy vagy vele:) előző voltam
2012. júl. 2. 23:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Óóó a tabi az jó lesz :D Milyet írt fel? Amúgy fejfájós vagy?
2012. júl. 6. 11:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Én voltam a "ráncos" és a "bőrcsiszolásos" is, nekem 1000 Ft/alk. ért csinálták a csiszolást, 1 éve, hetente jártam. A 4000 az nekem is sok lett volna.

De a gyógyszer is jó, ami isotretionoin tartalmú, nem a Zynerit. Roaccutan, vagy Sotret, Acnenormin, stb.

2012. júl. 8. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!