Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Házi cukorgyantával mi a...

Házi cukorgyantával mi a tapasztalatotok?

Figyelt kérdés
Nem ragacsosabb mint egy sima hideggyanta? Rendesen kiszedi a szőrt? és egyéb tapasztalatok is érdekelnek....

2012. jún. 23. 22:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Általában nem sikerül megcsinálni rendesen,jobb ha veszel.Nagyon el kell találni.
2012. jún. 24. 05:08
 2/3 anonim válasza:
100%

Szia!

Én már másfél éve használom és nekem nagyon bejött. 20 dkg cukrot, 5 dkg vizet, és 5 dkg citromlét (üveges) kb. 15-20 percig főzök, néha kevergetem. Eddig még sose sült le. A lényeg, hogy mindig folyamatosan próbáld ki egy tányéron, hogy mennyire ragadós.. Így sajnos nem tudom leírni, ki kell tapasztalni. Amikor forró nagyon híg, de ahogy hül a gyanta hőmérséklete, annál inkább sűrűsödik a színe pedig hasonlít a mézre. Persze van amikor kicsit keményebbre sikerül, ilyenkor vízgőz fölött meg tudod melegíteni és hígabbá válik.

Mindig szőrnövekedéssel ellentétesen kell felkenni és a szőrnövekedésével megegyezően pedig letépni. Nekem nagyon szépen kiviszi a szőrt. Próbáltam már bikinivonalnál, ott is nagyon hatásos. :) Nem muszáj gyantalehúzó csíkot venni, régi, már nem használat lepedő is megteszi.

Az egyetlen hátránya, hogy ügyelni kell a szőrbenövésre, de ez megoldható pár praktikával.

Egyébként az eredeti recept kétszer ennyi hozzávalókat ír, de a 20 dkg cukor a két lábra elég. :) (térdig szoktam használni csak)

Szerintem egy próbát megér, mindeképp olcsóbb (még ígyis, hogy a cukor elég drága), mint az agyonreklámozott Veet és társai.

Sok sikert!

2012. jún. 25. 08:28
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi, azt hiszem holnap ki is próbálom:)
2012. jún. 25. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!