Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A nap miatt pirosodott be az...

A nap miatt pirosodott be az arcom és nincsen rá krémem, házi praktika erre?

Figyelt kérdés

ma a strandon voltunk , és én bekentem az arcom is naptejjel( Avon) és mikor hazaértem láttam hogy az arcom teljesen piros , jéghideg vizzel leöblítettem , de még mindig ugyanolyan piros !

smink nélküli megoldást kérek!

2012. jún. 18. 22:48
 1/9 anonim ***** válasza:
eltüntetni, nem tudod, de esetleg tejföllel vékonyan bekenheted hogy nyugtassa a bőrt az arcodon, vagy mézzel kend be!
2012. jún. 18. 22:59
 2/9 A kérdező kommentje:
jáááj és mikor kb mikor fog ez elmúlni?
2012. jún. 18. 23:02
 3/9 anonim ***** válasza:
hát valószínű hogy le fog hámlani, egy hét alatt biztos! Jól kitoltál magaddal!
2012. jún. 18. 23:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Soha, semmilyen tejterméket ne kenj a leégett bőrödre!!!! A tejtermékekben lévő bacik, az emésztő rendszerre jó hatással vannak ugyan, de egy égési sebre kenve szépen elfertőzheti azt!!!

Hideg borogatás, és bármilyen hidratáló krém, és igyál sok vizet. A nap kiszárította a bőröd, és ha nem pótolod a nedvességet gyorsan akkor csúnyán fog lekopni.

2012. jún. 18. 23:09
 5/9 A kérdező kommentje:
de hogy lehet h ez történt amikor be kentem naptejjel?
2012. jún. 18. 23:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Csak, hogy ne gyertek a "De igen is a tejföl jó rá" dumával.

[link]

Úgy történhetett, hogy nem kented magad elég gyakran, vagy alacsonyabb volt a faktorszám mint ami kellett volna.

2012. jún. 18. 23:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Én nem is pazarolnám a finom tejfölt!
2012. jún. 18. 23:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Régen a nagyszüleim, mindig tejfölt vagy tojásfehérjét tettek az égési sebekre! És soha nem lett tőle semmi bajom!
2012. jún. 18. 23:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Igaza van a válaszolónak, ne tegyél rá se tejfölt, se tojást, se olajat (ilyet is hallottam már..). Ezek csak népi hiedelmek! Az lehet, hogy nem lett tőle semmi bajuk, de hogy használni nem használt, az is tuti... Lehet, hogy egy ideig hűsít vagy ilyesmi, de az égési sérülés a bőrszövet roncsolódását jelenti, a legrosszabb amit tehetsz, hogy mindenféle fogyasztásra szánt dolgot magadra kensz. Amúgy naptejjel is le lehet égni, lehet, hogy erősebb faktor kell, de még a legerősebbel is megpirulhatsz, nem nyújt semmi sem 100%-os védelmet. Sajnos ez kellemetlen lesz még egy ideig, hidratálni tudod, igyál sok vizet, ha nem múlik el holnapra menj és vegyél gyógyszertárban krémet.
2012. jún. 18. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!