Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hanyadik napozás után kezdek...

Hanyadik napozás után kezdek el barnulni?

Figyelt kérdés
elég világos a bőröm :/
2012. jún. 16. 18:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, hogy milyen a bőröd. Van, aki könnyen lebarnul, van, aki nehezebben. Mindenesetre az UV érték most 8, jobb ha vigyázol. A barna (főleg a túl barna) öregíti az embert. És előtte, mielőtt napoznál, egyél sárgarépát, mert úgy könnyebb a barnulás.
2012. jún. 16. 18:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon fehér a bőröm, és én soha nem barnulok. :( Max pirulok, de az is ritka, mert 50-es naptejet kell használnom. Ha pedig naptej nélkül megyek ki a napra akár 10 percre, rák vörös leszek, és napszúrást is kapok. Ezért szólnak le állandóan, és fordulnak utánam fintorogva, mert mindig hófehér vagyok. Ez az én sorsom :(
2012. jún. 16. 18:44
 3/10 anonim ***** válasza:
én is nagyon érzékeny bőrű vagyok, ráadásul hiába fekszem órákat a napon, alig látszik meg rajtam. ezért most tavasszal elhatároztam, hogy eljárok szolizni hetente 1-szer vagy 2-szer, hogy legyen valami színem a nyárra. csak ajánlani tudom, nem kell narancssárgára pirítanod magad, de jobban jársz, mintha a napon szenvedsz órákig... főleg, hogy már napozni sem egészségesebb... :)
2012. jún. 16. 18:53
 4/10 anonim válasza:

Én is érzékeny fehér bőrű vagyok, ráadásul pöttyös a karom, hátam, arcom sajnos. :(

Ennek ellenére kifeküdtem napozni többször, és látványos barnulást értem el. Jó, nem lettem kokszos persze, de egy fecskében feküdtem ki (fiú vagyok), így látszik a különbség, a fecske által takart területhez képest mennyit barnult a hasam és a combom.

Annyi a lényeg, hogy délelőtt 10:30-11:00-ig feküdtem ki, majd aznap délután 16:30-17:00-ig. Úgy vettem észre, hogy a napi kétszeri napozásnak van inkább hatása.

Ami nekem gond, hogy a mellkasomnál úgy veszem észre, mintha jobban szeplősödne. Szerintetek lehet kapni olyan krémet, ami megakadályozza a pöttyök képződését, de mellette barnulhatok?

Szóval visszatérve a kérdésedre, napi 2-szer fél óra a kritikus kánikula előtt és után hatásos lehet, hozzáteszem, én nem kentem be magam semmivel.

2012. jún. 17. 10:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Előző Fiúnak: Ha nem kened be magad naptejjel, akkor ne csodálkozz, hogy pöttyösödsz! :)
2012. jún. 17. 10:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Én nem kenem be magam naptejjel, mert gátolja a barnulást. Okosan kell napozni (11 előtt és 15-16 után).
2012. jún. 17. 19:58
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Ja és a kérdezőnek: még mindig a klasszikust tudom tanácsolni: egyszer-kétszer meg kell magad égetni a nappal, hogy barnulj.

Ez régen is így volt és ma is íg van, csak régen teljesen egészséges volt a napégés, ma meg már inkább káros. De leégés nélkül nincs barnulás.

2012. jún. 17. 19:59
 8/10 anonim ***** válasza:
az előzőnek: te tudod, hogy amit leírtál, az nagyon nem igaz?? a leégés sok tízszeresére emelheti a bőrrák kockázatát!! TILOS LEGÉETNI MAGAD!!
2012. jún. 17. 20:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen. Gondolom nagyanyáink is idióták voltak, ugyanis ez régi történet. Csak régen még egészségesebb volt ez a leégés, ma meg már nagyon is ártalmas. De attól még így van. Ha valakinek nagyon fehér a bőre, de amúgy barnabőrű, akkor le kell magát égetnie, hogy normálisan barnuljon.
2012. jún. 17. 21:28
 10/10 anonim válasza:
És ha még úgy megyek ki napozni is mint amit a fiú mondott(mert én is fiú vagyok) hány faktoros naptejet kell használnom?
2012. jún. 23. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!