Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mik a haj és bőrápolási...

Mik a haj és bőrápolási szokásaitok? és milyen termékekkel?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy ki mennyit fordít a hajára, milyen termékekel ápolja vagy milyen házipakolásokkal....vagy hogy melyik volt közülük a valaha volt legjobb, és bőrápolás terén is ugyanezek a kérdéseim...karikás szem? vagy sürgős pattanáseltüntetés? esetleg kezdődő ráncok? hogy tüntetitek el?

2012. jún. 12. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:

én 20 éves vagyok,kombinált bőrű és festett szőke hajú nő:)

Kombinált bőrömre,ami elvétve pattanásos,homlokomnál száraz,szám felett csillog arra a garnier pure contról termékcsaládját használom,kivéve hidratáló krémbe mert az eveline pure control hidratáló krém,nekem ezek nagyon beválltak! Este lemosom a sminket az arlcemosójukkal,utána letonizálom,végén pedig hidratáló krém,és ha van pattim arra még kenek aloe verát. Heti 1x bőrradirozok.

Hajam mivel festett,és alkalmanként vasalt ápolást igényel. Ezt a pantene proV festett hajra való termékcsaládja tökéletesen rendbehozza,és hajpakolásként heti 1x Gránátalmás Bio hajpakolást használok,valamint hajmosás után nem kiöblítendő pantene proV hajpakolást,és hővédő sprayt szárítás és vasalás előtt ami kallos. Hajformázás után kallos kristályfényű hajolaját használom,amitől olyan szép lesz a hajam mintha fodrásztól léptem volna ki:)

Ha hajmosást nem vesszük,bőrápolás és hajápolás 1 nap fél óra. Ha hajat mosok 1 óra:)

Bocsi ha hosszú lett!

2012. jún. 12. 21:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem baj ha hosszú, pont így a jó :) a kallos termékek közül én a placenta pakolást használom, az nagyon jó...
2012. jún. 12. 22:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Mostanában nagyon rossz a bőröm ismét(évekig szedtem fog.gátlót,az sokat javított rajta,de sajna vannak nőgyógyászati problémáim)...Én csak sima garnier bőrregenerálót használok és dalacin t-t mindennap.Kéthetente tisztítom az arcom,szóval nincsenek mitesszerek,de sajna 1-2 pattanás kijön néha :S Nekem semmilyen arctisztító és krém nem vált be(dunát lehetne rekeszteni azzal a pénzzel,amit én vichy,bioderma,loreal,meg más egyéb márkákra költöttem,ill bőrgyógyászra stb).Este sminklemosás és bőrregeneráló krém:)

Haj: néha magamnak vágok a végéből és általában magamnak festem,mert még egy fodrász sem tudta olyanra megcsinálni amilyenre szeretném.Most is úgy lett olyan,amilyet szerettem volna,hogy elmentem fodrásznak,utána befestettem 1hónap múlva magamnak :D

Mindennap hajat mosok head and shoulders citrussal és heti egyszer bebalzsamozom,illetve színvédőt teszek rá+elseve volumenes spray-t.(nagyon ritka ha épp nem mosom meg,de az csak ha nem megyek véletlenül sehova a lakásból,csak pl boltba).Néha belövöm göndörítős egyenesítővel,vagy nagyritkán kiegyenesítem:)

Szerencsére olyan formájú a szemem,hogy nem karikás.Vagy hogy is mondjam.Akinek eleve nagy kerek szemei vannak,annak alatta 100%,hogy karikák vannak.Akkor probléma ez,ha elszíneződött a karikás részen a bőr! Ettől függetlenül korrektort és alapozót használok:)Kiskorom óta direkt nem ráncolom a homlokom,egy ránc sincs rajta,pedig 25 vagyok!:)Nem is húzom fel a szemöldököm szinte soha!Szerintem a bőrregeneráló krém jót tesz a bőrömnek,párszáz ft csak!

Sürgős pattanáseltűntetés...hát nekem néha kijön 1-1 óriási góc is akár,aminek azonnal nekiesem tűvel-de ezt nem ajánlom :D utána dalacinnal kenem napjában 30x is akár,próbálom elfedni alapozóval,korrektorral.Mindennap sminkelek,szóval nagyrészt inkább a smink a feltűnő rajtam,mint a bőrhiba :D

A homlokom és a t-zona zsíros nálam,a többi rész száraz.Régen nivea kéktégelyes krémet használtam.Hát nálam ezek váltak be:)

2012. jún. 12. 22:17
 4/6 anonim ***** válasza:
javítok szal: elmentem fodrászhoz :D
2012. jún. 12. 22:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát nekem festett hajam volt de lekopott most fogom festeni de még növesztem, elég zsíros, töredezett volt mivel mindig hajszárítózóm hogy ne legyen göndör s nem szereti a hőt. :(

Szóval a dm-ben veszek Balea kókuszos bazsamot mert nálam a fésülhetőség nagyon fontos, nyönyörűn engedi a fésűt, nem ragad bele asampon se. :)

Samponban még nincs meg az igazi, most épp Baleától a festet hajra valót vettem de még nincs nagy tapasztalat belőle.

Szóval hajápolás/növesztés/töredezés ellen:

Nálam/páromnál aki szintén hosszú hajú nagyon bejött a házipakolás ricinusolajból(patikában max 3dlt kapni egyszerre olyan 900-1200ft körül mozog)/olivaolajból/kis citromléből álló meleg-langyos pakolás. Felkenni, egy 10 perc fejmasszás s 4 órát rajtahagyni majd alaposan kimosni. A lényeg, hogy melegben hat így minimumu türülközővel van a haj becsavarva. első alkalom után már láthatóan sima, ápolt, fényes, mint a plüscica :)

A leglátványosabb páromon volt aki fellelkesült miután enyémen látta de keveset kevertem be, csak a felsőréteget kente, alulranem maradt s teljesen máshogy nézett ki amolyan elötte utánna formája lett tőle :D

Bőr: szeplős vagyok így citromlével zsírtalanítom/világosítom/halványítom a pötyiket.

Szoktam havi két-4 alkalommal sós meleg ülőfürdőt venni nőgyógyászati gondok miatt ami egy hónap alatt elmúlt de jó érzés volt így megmaradt de kamillás (erre felé sok terem s nem az útszélen a kipufogógázok melett) illetve Szódabikarbóna is jó rá,fertőtlenít, PH semlegesít, tisztít.

Szódabikarbónát szoktam még a fokrémhez szórni néha a fogkezre de hiába fertőtlenít, fehérít de túl gyakran káros is lehet ezért azzal óvatosan.

Arcot még meleggőzben, vízben puhítom, tágítom a pórusokat majd szappan azt pedig minnél hidegebb vízzel lemosni. Azonnal tiszta érzés, nincs zsír, nincs csillogás de ezt se mindennap mivel annyira "jó" hogy a túl szárasság fokozhatja a bőr zsírképzését.

Krém, tusfürdő Baba illetve illoolajokat szoktam bele keverni levendulát, rózsát. :)

Szemre használt, nedves zöldteafiltert, uborka, kammilás borogatás a tuti. Párom a Visint használta majd kivonták most megint reklámozzák, hát ha mernék nyulkálni a szemembe talán kipróbálnám. :)

2012. jún. 12. 22:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Kombinált bőröm van, T zónában zsíros, máshol normál. Sajnos vannak/voltak problémáim a pattanásokkal. Az orrom környékén könnyen kijönnek. Másfél hónapja voltam bőrgyógyásznál, most az általa felírt dolgokat használom. Gyógyszertári mosakodókrémet, éjszakára egy gélt, nappalra ecsetelőt. Szerencsére szinte teljesen elmúltak a pattanások. Most már a kúra végére érek, szerintem nem lehet folyamatosan használni ezeket a gyógyszereket, úgyhogy visszatérek a korábbi rutinhoz. Reggel arctonikkal tisztítom le az arcom, sminkelek, este arctejjel lemosom a sminket, majd bőrradírozok (mindennapi használatra valóval), éjjelre hidratálókrémmel bekenem az arcom. Heti 1x lehúzható arcmaszkot szoktam feltenni. A termékeket váltogatni szoktam. Egyedül a bőrradír ami nagyon bevált eddig, ez a Synergen 5in1. Az arctej és a tonik L'oreal, igazából nem rosszak. A testápolással nem nagyon szoktam foglalkozni, heti 1-2x bekenem magam testápolóval és ennyi.

A hajápolás a fő hobbimnak mondható. Nagyon dús, vastagszálú, fekete/sötétbarna hajam van (nem festett). Mosás után göndör, nagy rugókba áll be az alja. Nem szoktam így hagyni, kifésülgetem, hogy hullámos legyen. Enyhén hullámos állapotban körülbelül a térdem fölött 10 centivel ér, göndören fenék alá 10-zel. Samponból a Dulgon kids gyereksampont használom, ez természetes anyagokból van és nem szárít egyáltalán. Emellett néha használom a Lush Godiva samponkorongot, meg most találtam egy nagyon jó sampont (legalábbis nekem nagyon bejön), a Balea limitált kiadású málnás samponja. A balzsamokat egyfolytában váltogatom. Mivel ipari mennyiséget használok el belőle (1 flakon 4, maximum 5 mosásra elég), az olcsókat és az akciósat keresem. Most éppen 9 flakon balzsamom van itthon, meg 3 sampon + a samponkorong. Legtöbbször 3 naponta mosok hajat. A mosások között szérumokat és kifésülő sprayket használok. Mindegyikből van 3-3 flakon, azokat váltogatom. A sprayből bejött a Gliss kur és a Pantene Aqua Light. A szérumokból mindegyik jó, van egy Avonos és 2 Gliss kur. Emellett mosás után vizes hajra kókuszolajat használok. A hajam nem formázom semmivel, szárítani is ritkán szoktam. Vigyázok rá amennyire lehet.

22/L

2012. jún. 13. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!