Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért van az, hogy a mannaszap...

Miért van az, hogy a mannaszappan sok más kommersz szappannal ellentétben nagyon szárít? És nem csak nálam, hanem az általam olvasott vélemények 95%-a is erről tanúskodik.

Figyelt kérdés
Pedig csak természetes anyagokból van plusz shea meg ilyen-olyan vajakból és mégis. Egy sima dove vagy hasonló nem bio szappan meg egyáltalán nem vagy csak éppenhogy.
2012. máj. 15. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Túl sok kókuszolajat használnak. Ha a tartalom 10-20 % fölött van, akkor szárít.
2012. júl. 4. 14:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem szárít. Csak az elején szárított mikor elkezdtem használni és hozzászokott a bőröm, illetve méregtelenített akkor szárított meg kijött mégtöbb pattanásom de azóta a pattanások is elmúltak plusz egyáltalán nem szárít már. Ugyan olyan "állagú" a bőröm tisztítás után mint előtt csak érzem, hogy tisztább és nem zsíros. Szerintem jók ezek a termékek. Én az olívaolajos szappant használom.
2012. júl. 5. 13:15
 3/6 Rékus83 ***** válasza:
78%
én azt mondom, hogy egy jó szappan már az első használatnál is jó, nem szárítja szét a bőröm heteken keresztül (méregtelenítés címen), aztán utána kezd jó lenni, ez elég hülye duma, pedig ezt nyomatják...hát én már márkát használok, ez is természetes szappan, nem szárít, nem csíp, és az első használatkor megnyugvás volt a bőrömnek.
2012. szept. 17. 21:52
 4/6 anonim válasza:

Én csak a 100% coco szappanjukat használom, és soha nem szárított egy pillanatra sem. Akkora baromság ez, ami a neten terjed 1-2 önjelölt szappankészítő "szakértő" tollából, hogy x%-nál nem lehet több a kókuszvaj a szappanban, hogy csak na. Akkor hogyan nyerték el a Magyar Termék Nagydíjat vajon?....:D

Olvasgattam angol nyelvű oldalakon, hogy a 100% kókuszolajból nagyon nehéz szappant készíteni. Gondolom ezért terjesztenek hamis híreket a nagy "szakértők", mert képtelenek lemásolni a mannaszappanokat. :))))

2013. ápr. 3. 02:07
 5/6 anonim válasza:

Bah!

Kedves utolsó!

Én, mint "önjelölt szappankészítő", aki évek óta foglalkozom szappan- és kencekészítéssel, szeretnélek felvilágosítani, hogy kókuszvaj 30 % felett nagyon szárít a szappanban, de szeretjük 20 % környékén hagyni, mert érzékenyebbeket már 25 % körül száríthat. Próbáld ki a manna után egy "önjelölt szappankészítő" szappanját, és meglátod, mekkora az eltérés a gondos, otthon készített, minőségi anyagokból készült szappanok, és a mannás között!

Tudod, "önjelölt szappankészítőként" évek óta tanulom, nem csak csinálom, rengeteg időt töltök csak TANULÁSSAL, mint oly' sokan mások, és nem szeretem a "baromságot" terjeszteni, mint ahogy most te ide leírtad.

"Akkor hogyan nyerték el a Magyar Termék Nagydíjat vajon?....:D" Ez egy nagyon jó kérdés! Mi, a kis "önjelölt szappankészítők", sokan elgondolkodtunk ezen.

Kedves kérdező! Vegyél máshonnan háziszappant, van sok olyan ember, aki árul a neten, és minőségi munkát ad ki a kezéből.

2013. ápr. 9. 18:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Az ébent és a tündérkertet használom arctisztításra, azok tényleg szárítanak, de utána úgyis visszakrémezem.

A coco sószappant használom fürdésre, de az engem sem szárított ki soha, sőt!

Szerintem semmi baj nincs a termékekkel, kivéve az árukat :/ A magyar termék nagydíjról tudnék mesélni, de inkább nem teszem :D a lényeg, hogy azt a címet inkább megveszik maguknak, mintsem megnyerik.

2013. okt. 17. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!