Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Napallergia! Mit kezdjek vele?

Napallergia! Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
Nyáron folyton kipattog a bőröm a naptól, és nem is igazán akar elmúlni. Tele vagyok piros hólyagokkal, nevezzük pattanásnak. Ti mivel kezelitek a kialakult nap allergiát? mit kentek rá, hogy elmúljanak a piros pattanások? Vagy gyógyszeres kezelést alkalmazzak? Napolajat nem tudok, mert rögtön pattanásos lesz a bőröm.
2012. máj. 14. 20:43
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ne légy így elkeseredve!:) Bár egyértelműen rosszabb állapotban vagy mint én, de biztos hogy lehet ellene mit tenni! Még egyszer írom, hogy a Béta glükán - t javasolják a problémára. Bár egyelőre gőzöm nincs hogy mi ez. Nem néztem utána, mert most úgysincs pénzem arra, hogy ezt kipróbáljam, egy biztos gyógyszerre szívesebben áldoznék. Gyógynövényboltban javasolják a körömvirágot, fokhagyma krémet, de ezek megint csak a tüneti kezelést szolgálják... Viszont keress meg mindenképp egy másik bőrgyógyászt, mert tegnap mondta osztálytársam, hogy létezik erre gyógyszer, ő szedi is, és így nincsenek problémái. Mihelyst megírta nekem a gyógyszer nevét, megírom én is ide:)
2012. máj. 17. 17:14
 12/14 A kérdező kommentje:

Hát sorstársaim, nem tudtam meg többet! Igaz, megírta a gyógyszer nevét, de azt mondta, hogy ez sem kifejezetten napallergiára való (én érthettem félre) és hogy tulajdonképpen minden gyógyszertárban kapható allergia gyógyszer használ a problémára. Tavaly nem szedtem az eredetileg por, pollen ésatöbbi allergiára felírt gyógyszeremet, mert nem voltak kellemetlen tüneteim, így mindig elfelejtettem bevenni, így inkább elhagytam a gyógyszer szedését. Tény, hogy a tájékoztató papíron fel van tüntetve hogy allergiás bőrproblémákra is alkalmas. Most elkezdtem szedni. Jelenleg szép, tiszta a bőröm, ugyanakkor nincs is az a nagyon meleg idő, és mostanában a nap sem sütött ki. Tehát nem tudom hogy a gyógyszer jótékony hatása, vagy csak annyi, hogy visszaesett a hőmérséklet és borongósabb az idő, de a héten kifeküdtem napozni is, és igaz hogy tényleg nem volt az a nagyon meleg idő, de nap nap, a bőröm pedig tiszta maradt. Tavaly ilyenkor már nagyon csúnya volt (bár az időjárásra már nem emlékszem).

Ha bejön a kánikula és megint csúnya lesz a bőröm, egyértelmű hogy megyek a bőrgyógyászhoz. Ha még nem próbáltátok az allergia gyógyszert, akkor ajánlom, hátha, de előtte mindenképp menjetek el orvoshoz. Hátha másra is allergiásak vagytok, és remélhetőleg megfelelő gyógyszert is fog felírni:)

2012. máj. 28. 15:32
 13/14 anonim ***** válasza:
Köszi az infót, bár nálam tavaly sajnos nem működtek az antihisztaminok... :S
2012. máj. 28. 16:00
 14/14 A kérdező kommentje:

:/

És a jeget próbáltátok már? Én egy pár hete kísérletezek vele és elég jót tesz a bőrömnek. Nyilván nem oldja meg a problémát, de talán valamennyit segít a "pattanásokon". Tegnap napozás után elborzadtam az arcom miatt. Zacskóba tettem két jégkockát és olvadásig masszíroztam az arcomat vele, majd még egyszer megismételtem. Ma már sokkal tisztább:) Ha valaki kipróbálná, írja meg, hogy volt e valami jótékony hatása:)

2012. jún. 5. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!