Napallergia! Mit kezdjek vele?
Hasonló a problémám, én naptejezem magam minden egyes tetves nap, egyébként már elegem van belőle, de más megoldás nincs rá. Igyál kálciumtablettát, attól hamarabb elmúlnak a kiütések, és naptejezd magad, és a tűző napra (kb 11-15 óráig) ne menj ki a napra, mert akár fulladhatsz is tőle.
Én így csinálom, de lehet inkább egy bőrgyógyászhoz is el kéne látogatnod, mert lehet, hogy nálad ez nem használna.
a második válaszoló vagyok: nekem is hasonló problémám van, csak sokkal rosszabb. nekem elég, ha kicsit huzamosabb ideig vagyok a napon, akkor elkezdek viszketni de nem csak simán a bőröm hanem a bőröm alatti mély hámréteg, ami rohadtul nem reagál semmiféle vakarásra se... nem kívánom, hogy érezd át, hogy milyen amikor a húsod viszket, és bőgsz a tehetetlenségtől. Szóval mielőtt azt hinnéd hogy vicceskedek: nem. Én egyszerűen nem megyek a napra és nincs is problémám.
Ha napolajat se tud használni a kérdező, akkor egyértelmű, hogy nincs más lehetősége: ne napozzon, vagy ha lehet kerülje a közvetlen napfényt. Erre az orvos se tudna mást mondani.
Hagyd csak, ne foglalkozz vele, majd megtapasztalja ő is:) Nem tudom hány éves, de majd rá jön hogy ha az élet azt diktálja, hogy egész nap a tűző napon legyen, akkor ott lesz:)
Egyébként nagyon érzékeny a bőröm. Régen is sokat küszködtem pattanásokkal, de mára szépen kitisztultak, viszont ennek érdekében párszor vissza kellett mennem a bőrgyógyászhoz. Tavaly nyáron is kipattogtam, azt hittem újra pattanásos korszakomat élem, és tonizáltam összevissza... csak rosszabb lett. Mikor bejött az ősz, eltűntek. Utána kezdtem arra gondolni, hogy ez napallergia, hisz ebben az erős UV sugárzásban már bárkinél kialakulhatnak hasonló problémák. Lehet a naptejet ki fogom próbálni. Csak mint említettem, az érzékeny bőröm miatt kicsit félek tőle... De akkor a kalciumot kipróbálom! Próbálom természetes szerekkel nyugtatni, forralok kamillát, aloevera levével ecsetelem... de nem sokat használ. Továbbá a napokban olvastam hogy Béta glükánt kell még a szervezetbe bevinni. De a legjobb lenne a probléma megszüntetésére törekedni. Nem tudod hogy létezik e erre gyógyszeres kezelés?
Egyébként most én voltam a buta, mert pénteken egész nap sütettem magam. Nem égtem le egyáltalán, és napernyőt is használtam az arcom miatt, de mégis kipattogtam... De ez mellékes, mert szerintem te is tudod, hogy ha barátnőiddel két órát sétálsz délután a szabadban, akkor is hatással van a bőrödre a nap. Nem fogok baglyoskodni azért, mert nap allergiám van, ezért indítottam a topikot (üzenem neked kettes számú válaszoló). A probléma megoldása a cél, nem az elbújdosás.
Értem, ha már a 2es is átélte akkor elnézést kérek hogy így leb*sztam.:)
Gyógyszeres kezelésről nem hallottam, de én már vagy 3 éve voltam utoljára bőrgyógyásznál, lehet hogy megint el kéne mennem...
Jobb ha elmész, kikéred a tanácsát, hátha tud valamit ajánlani. Ha nem, akkor esetleg egy természetgyógyászt is felkereshetsz, lehet van valami bogyó, amit ha megeszel akkor jobb lesz vagy ilyesmi.. :D Én is keresgélek, de eddig eredménytelen, de ha te találsz valamit, akkor mindenképp írd meg ide :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!