Segítség, mit tegyek a hajammal? : 16 nap múlva van az esküvőm és szétsütötték a hajsütővassal!
A próbafrizurámat egy balek csinálta. Nem volt hajlandó azt csinálni, amit kértem, mert azt túl egyszerűnek találta. Nekemesett a sütővassal, hallottam ahogy pörkölődik a hajam. A frizura pocsék lett, mint valami középkori vénkisasszony göndörödő bodrokkal két oldalt, plusz a fufrumat megtépve belesimította szögegyenesen a pofámba. Én csak egy egyszerű, laza és borzas kontyot akartam, a konty körül virágokkal. A virágokat körberakta a fejem tetején, mint valami pántot, glóriaként fityegtek az arcom körül, úgy néztem ki mint egy habostorta.
A lényeg: a hajam másnapra totál felére összeesett. Nincs túl dús hajam, de a próbafrizura előtt egész szép volt, hátközépig ért, nem tudom mitől, de az utóbbi hónapokra nagyon dús lett, nagyon megszépített. Asszem a hajsütővas kivett belőle minden hullámot és életet. Tiszta szálkás lett, le kellett vágnom belőle 3 cm-t, és ez épp elég, most már inkább vállig érőnek néz ki.
Ez iszonyú. Fél éve készülök az esküvőre és 2 óra alatt mindent tönkretett.
Mit tehetnék 16 nap alatt, hogy visszatérjen a hajamba az élet? Testápolóval kenegetem, amit nem mindig mosok ki azonnal. Ettől fényes lett, de még jobban összeáll, ha nem mosom ki. Kínomban ma tejfölt kentem rá.
Csak kapkodok össze-vissza és elment a kedvem mindentől. Pedig olyan szép szerettem volna lenni:(
Jaj, nehogy már testápolóval, meg tejföllel kend!
Olajos pakolás! Ha más nincs, akkor olivaolaj. De száraz, sprőd, sérült hajra a kókuszolaj, argánolaj és társai a legjobbak.
Keress rá, melyiket hogy ajánlják!
Én kókuszolajjal szoktam, azt nem feltétlenül kell kimosni. Az olivát én pár óra hatás után kimosnám.
3 verzió:
1. hajhosszabítás
2. esküvő elnapolása
3. RICINUS OLAJ
Azt az idiótát! :O remélem jól kiosztottad!
Én csak alapdolgokat tudok: ne fogd össze hajgumival, igyekezz ne ráfeküdni éjszaka, masszírozd a fejed fejmasszírozóval (stresszoldó is, így esküvő előtt tuti jól jön ;D), olajozd a fent említett megoldásokkal, és drogériákban lehet kapni ilyen szépítőkapszulákat, nekem azok beváltak még annó! :) szép, fényes hajat csinálnak.
Sok boldogságot, és ne félj: a hajad a legkisebb tényezője annak, hogy szép vagy-e! :) egy jól megcsinált kontyban pedig alig látszik, hogy milyen hosszú ;)
szegény:D -.- legyen ez a legnagyobb problémád... ld blair waldorfnak is egy egyszerű frizurája volt az esküvőjén.
Jézus......
Blair Waldorf egy kitalál személy.
Ha hátközépig ért és 3 centi vágástól már csak vállig ér akkor kb 30cm magas lehetsz.
A leírás alapján te is és a fodrászod is idióták vagytok. Össze kéne házasodnotok.
nem mondod, hogy kitalált személy?! o.O :'(
-.-
Köszönöm a tanácsokat. Ricinusolajat és jojobaolajat vettem. Ma este volt fönt először. Már amikor kiöblítettem, akkor éreztem, hogy kezd olyan lenni a hajam, mint azelőtt volt. Most dupla olyan mennyiségnek tűnik, mint tegnap, bár a testápolós megoldás is segített valamennyit, de attól csak fényes és selymes lett, de a mennyisége nem sokat változott ránézésre.
Nagyon köszönöm. A ricinusolajról rengeteg jót olvastam, bár kicsit megijesztett, hogy valakinek hajhullást okozott. Bár én arra gondolok, inkább az lehet a baj, ha valaki szorosan beturbánozza az amúgyis töredezett, vékonyszálú haját és erre még rá is fekszik. A ricinustól amíg rajta van, merev lesz a haj, szerintem a lényeg, hogy nem szabad megtörni szoros turbánnal. Húztam a fejemre zacsit, meg sapkát, de a hajam vége lazán volt a tarkóm alatt a zacskóban és vigyáztam, hogy ne feküdjek rá. Nem is hullott ki semmi:)
Esetleg valami hasonló jó praktika arra, hogy a hullámossága is visszatérjen?
Engem meg az érdekelne, hogy találtál-e már másik fodrászt, mert két hét nem is olyan sok ehhez...
Az eddig adott tanácsokkal egyet értek, én pl. a ricinusnál jobb hajápolót nem tudok, pedig sokat kipróbáltam már.
Nem olyan egyszerű fodrászt találnom, mivel vidéken lesz az esküvő (160 km innen), nem akkor utazok le, amikor nekem tetszik és már egyáltalán nem akartunk lemenni, csak az esküvő előtt 1 nappal. Most éppen próbálgatok magamnak frizurát csinálni. Sajnos rájöttem, hogy a konty körüli virágaim túl nagyok és ha körberakom velük a kontyom, nem néz ki jól. Még van időm átalakítani őket, csak a külső szirmokat kell leszedni és ha kisebbek, talán már jobban mutatnak a hajamban.
Ilyen hajat szerettem volna:
Van egy fodrász a lakhelyemen, akit ajánlottak, ő azt mondta, ha állom az útiköltséget, lejön vidékre is megcsinálni a hajam, szóval lehet hogy őhozzá fogok most próbafrizurára menni. De előbb nem akartam, mert olyan borzalmas volt a hajam, ráadásul a fufrumat is megtépte...várni akartam vele, hogy picit nőjön.
Most az a fajta nyugalom fogott el, hogy most már úgyis mindegy, max. lófarokba fogom:)
Még táncolni se tudunk, de egyszerűen nincs időnk rá megtanulni. Én nem is értem, hogy van ideje másoknak még blogot is vezetni a készülődésről.
Szóval nem tudom mi lesz, lényeg hogy a hajam legalább már nem olyan, mint a száraz kóró:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!