Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Állandóan tág pórusok! Megőrül...

Állandóan tág pórusok! Megőrülök! Hogyan kerüljek ki ebből?

Figyelt kérdés
Akárhányszor járhatok a kozmetikushoz, rettentően sok a tág pórus az arcomon, és semmilyen kezelés nem segített. Zsíros bőrtípusom van, mitesszerek, itt-ott pattanások, már az agyamra megy. Nektek nincs valami jó tippetek erre a problémára? Vagy hogy milyen terméket érdemes használni?

2012. ápr. 29. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
25 éves srác vagyok, ugyanez a gondom. Hidd el, MINDENT kipróbáltam. Tényleg mindent (krémek, lézeres kezelések, csodatapaszok, ...), még amikor Kínában jártam (na nem direkt ezért) ott is egy alternatív gyógymódot. Sajnos semmi sem segít hatékonyan. Bár nálam nem olyan vészes, és csak néha van néhány pattanás, de jó lenne a tiszta és szép arcbőr...
2012. ápr. 29. 22:26
 2/10 anonim ***** válasza:
56%

én arcszaunát szoktam,amitől ugye kitágulnak a próusok,felpuhul a bőr tehát könnyebben kijönnek a patik,mitesszerek,aztán jöhet egy gyors bőrradír, utána bekenem mitesszer eltávolító krémmel,rajtahagyom 10-15 percig utána hideg vízzel lemosom,mert a hideg összehúzza a pórusokat...utána 1-2 napig szép a bőröm,amióta arcszaunát használok rendszeresen,azóta kevesebb a patim is,szebb,puhább a bőröm

egyébként arcszaunát sima kamillás gőzöléssel lehet helyettesíteni,ugyanolyan hatásos

2012. ápr. 29. 23:51
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

2. vagyok

azt kihagytam, hogy a bőrradírt meleg vízzel mosom le,hogy a mitesszereltávolító krém/arcmaszk hatóanyagai elérjenek a belsőbb rétegekig v hogy írjam...

2012. ápr. 29. 23:53
 4/10 anonim ***** válasza:
56%

A mikrodermabráziós kezelés nagyon jó szerintem, de talán a kozmetikusod jobban fogja tudni, hogy mi a neked való.

Nekem is tág pórusú amúgy a bőröm, 3x voltam eddig és sokat segített, pedig csak havi 1x mentem. Legjobb lenne hetente, akkor biztos tuti lenne, de az anyagilag elég megterhelő lenne.

Na meg nyáron nem is ajánlott.

2012. ápr. 30. 07:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is zsíros volt a bőröm, de mióta elhagytam mindenféle extra ilyen olyan tisztító kenceficét, már matt és pattanások is elvétve vannak. Próbáld meg szappannal tisztítani az arcod, de a hidratálókrémről se feledkezz meg, nehogy átess a ló túloldalára és túl kiszáradjon a bőr.
2012. ápr. 30. 09:49
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
A VERMIX szárítókeveréket szokta midneki erre javasolni, én még csak kétszer használtam, de nagyon kiszárította a bőröm(pedig nekem is zsíros) és a pórusaimat is összehúzta. Nem tudom hosszabb távon érdemes-e, mert tényleg nagyon gyilkolja a bőrt, de egy próbát szerintem megér neked is, ha esetlég még nem tetted. 1500 Ft Dm-ben.
2012. ápr. 30. 13:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én pórus összehúzónak szódabikarbónát használok
2012. ápr. 30. 18:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az én tapasztalatom is az, hogy semmi sem segít tényleg. Amúgy 3%-os hidrogénperoxidot szoktak javasolni, de gondolom a kozmetikusod is használ, szóval nálad se jött be. :S

Bár ha azért tágak, mert teli vannak zsírral (szóval mitesszerek), akkor jobb is, hogy nem sikerül összehúzni, mert abból csak nagy patti lenne. :S

Én most Planet Spa pórusösszehúzó maszkot, meg clearskin zöld tonikot használok (mindkettő avonos), kicsit talán jobb a helyzet, de csodát nem tett persze. :S

Ha bőrgyógyásznál még nem jártál, próbáld meg, nálam az se segített ezen, de a pattikon legalább igen. :)

Az arcszaunás 2.-nak meg javaslom, hogy gőzölés előtt radírozzon, mert utána sokkal sérülékenyebb a bőr, és többet árt, mint használ.

2012. máj. 2. 17:07
 9/10 anonim válasza:

Vörösboros pakolás a tág pórusok ellen:

Problémás bőrűeknek remek megoldás lehet ez az olcsó és szokatlan arcpakolás, mely összehúzza a pórusokat. 2 evőkanálnyi ásványvízhez adjuk 2 kávéskanálnyi vörösbort, majd keverjük össze annyi babahintőporral, hogy krémszerű legyen az keverék állaga. 20 perc hatóidő után langyos vízzel mossuk le a pakolást.

2015. ápr. 5. 10:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Boros?? Inkább az agyag pakolás
2020. dec. 10. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!