Hogy tudnám megállni, hogy ne nyomkodjam a pattanásaimat?
barátom is nyomkodja állandoan. A fentiekkel probálom én is meggyozni, hogy ne tegye, de hát nem igazán állja meg. Pedig tányleg csunyán ott maradnak a pattik nyomai...aztán mindig mondom neki, hogy na ugye, mert sosem hallgatsz rám, és aztán megigéri, hogy már nem fogja....aha, nem egy frászt.
Muszáj megállnod!!!!!!
Nekem sikerült megálni.
Egy bőrgyógyászati kezelés hatására először tulzottan kipattogtam, mondta a doki hogy NE. Pedig nekem még száraz bőrdarabok is voltak az arcomon amit nem szedhettem le.
Ezután mindig a szép sima pattanás, hegmentes arcbőrömre gondoltam, megnéztem mindig a javulást ami egy időután szemmel látható volt.
Mára kissebb piros foltok maradtak elvétve (ahol régebben nyomkodtam és elfertőződött), de azokon is segít a kezelés amit jelenleg kapok.
Én nem vagyok vmi nagyon pattanásos de néha előjön eg-egy.Olankor nem nyulok hozzá,mivel nem szeretnék heges,gyulladásos maradni.És pár napon beül elmulik.
(de azért használok bőrradirt,arcmaszkot,néha tonikot, stb.)
14/L
drasztikus megoldás de hatásos
- le vágod a kezeidet
- mind a két kezedet eltöröd
Egyik a tükrös módszer, amit már írtak, az nekem is bevált: akor nézel tükörbe, ha nagyon muszáj, de tényleg. soha ne ragadj le a tükörnél és ne vizsgálgasd az arcod. a pattanások nyomkodása is egy rossz szokás, mint a körömrágás meg a hajpödörgetés: kényszercselekvés.
a másik meg egy kis agykonkontroll: ha nyomkodhatnékod támad, azonnal verd ki a fejedből a gondolatot. helyette inkább főzz egy teát vagy csinálj pár felülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!