Fodrászok, ti mennyi borravalót vártok el?
Régen az állami fodrászatokban szokás volt a hajmosónak aprót adni és a fodrásznak a végén, hiszen ők elég alacsony, fix fizetésért dolgoztak, a borravalóból éltek.
Viszont ma már minden utcasarkon maszek fodrászat van, méregdrágán dolgoznak és ugyanúgy várják a borravalót.
Engem nagyon lehülyéztek ismerősök, amikor a 8700 Ft-os számlára otthagytam 10 ezret, ráadásul a fodrászom ugyanolyan fapofával végezte a munkáját mindig, nem tűnt úgy, mintha örülne a borravalónak, inkább teljesen természetesnek vette.
Mások adnak borravalót? Mennyit?
Ne adj és következő alkalommal megtudod.
Én nem szoktam adni a fodrászomnak borravalót. Jó is lenne már ha mindenkinek adogatnám a borravalót akinek csak fizetek.
Mivel maszek fodrász, gondolom, így is rátesz annyit, amennyiért neki megéri megcsinálni. És eddig mindig ugyanannyira jól csinálta meg a hajamat. :)
Borravalót? Minek? Nekem se ad senki, én se adok senkinek.
A fodrászok amúgy is számla nélkül csinálják, tehát alapból adócsalók. Minek még tetézni?
Változó, hogy adok-e, de ha adok is csak pár száz forintot. Legutóbb pl. 2400Ft volt a mosás-vágás-szárítás-vasalás, 2500Ft-t adtam és természetesen nem kértem vissza.
Egyébként pont akkor beszélgettünk a két fodrásszal a hajhosszabításról, hogy hogy működik ez (ismerősöm akarja eladni a haját, ezért kérdeztem), na lényeg a lényeg, hogy ők mondták, amikor megérkezik hozzájuk a haj felvarrásra készen, még ők is ráteszik az árrést, ami az ő bevétele lesz. Ez ugyanígy van egy szimpla hajvágásnál is, nem csak a vizet, sampont, áramot fizeted meg, hanem magát a szolgáltatást és az árat nyilván úgy alakítja ki, hogy megérje neki. Ha meg alapból megéri neki csinálni, miért adjak még borravalót is?!
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!