Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Raszta hajhoz értő emberek!...

Raszta hajhoz értő emberek! Tudtok válaszolni a lent leírt kérdésekre?

Figyelt kérdés

Hány tincs néz ki jól? Mennyibe kerül? Nehéz(viselni)? Egyszerű ápolni? Kevés hajból lehet szépet csinálni?

Bocsi a sok kérdésért, de érdekel a téma :)

2012. ápr. 16. 17:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Változó, kinek hány tincs áll jól, ugye minél kevesebb tincsed van, annál vastagabbak, fiúknak a vastagabbak állnak jól általában, lányoknál egyénfüggő a tapasztalataim alapján, de ugye értelemszerűen minél több a hajad annál több tincsed lesz.

Az ára nagyon változó, ismerek olyat aki tizenpár ezerért nagyon szépeket csinál, de olyat is tudok aki a sajátját majdnem 50eterért csináltatta.

Megkell tanulni a technikáját a horgolásnál, de nem nehéz. Akkor lesz az, ha sokáig nem csinálod: egyrészt csúnya lesz, másrészt egyszerre megcsinálni a régóta nem horgolt hajadat sok idő.

Ha egyenletesen kevés a hajad, akkor lehet szépet csinálni, nem fog látszani, viszont ha kopaszodsz pl. a fejed tetején, akkor az még jobban fog látszani.

Remélem tudtam segíteni :)

2012. ápr. 16. 19:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Sokat segített a válasz! (és nem kopaszodom :D )
2012. ápr. 17. 20:48
 3/10 A kérdező kommentje:

Azt megtudjátok még mondani, hogy nem nehéz-e?

Amúgy nem "szúrós"? Köszönöm :)

2012. ápr. 25. 19:01
 4/10 anonim ***** válasza:
hogy, hogy nem nehéz?? nem egyáltalán nem szúrós. enyém nagyon puha viszont mikor megcsinálták/megcsináltam magamnak az új tincs alatt mindig kisebesedett a fejbőröm (de ez egyéni eset volt)
2012. máj. 9. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte nem nhéz,de később (ez azért évek kérdése), amikor már egyre több hjad lesz egy tincsben, akkor előfordul,hogy egy egy tincs leszakad (volt barátomnak és egy barátnőmnek is előfordult). Ne fájt nekik, de nem volt valami esztétikus...
2012. máj. 9. 16:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2012. máj. 9. 16:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

ha már nagyon hosszú, akkor előfordul, hogy túl nehéz lesz, akkor egyszerűen le tudsz vágni a végéből

van egy ismerősöm, aki akar belőle vágatni, mert nehéz, de neki vagy másfél méter hosszú...

és alapból nem szúrós, nekem van hogy néha pont úgy van egy-két hajszál, hogy ráfekszek és szúr, de behorgolom és rögtön jó :)

első voltam

2012. máj. 9. 16:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönök szépen minden választ! :)
2012. máj. 11. 21:09
 9/10 anonim válasza:

Én három éve vagyok Raszta.

Az, hogy hány tincs néz ki jól, nem lehet megállapítani. A haj sűrűségétől és a tincsek vastagságától is függ. Nekem rengeteg hajam van, és olyan ujjnyi vastagok a tincseim. Így van 97 tincsem. Ha nagyon hosszú, tény, hogy húzhatja a fejbőrt. Nekem a fenekemig ér jelenleg. Aludni kellemetlen vele néha.

Az ápolása nem túl bonyolult, bár több ápolást igényel.

Az első évben sűrűbben kell horgolni. Én havonta kétszer megszoktam mosni. Olyankor jó szárazra ki kell szárítani, vagy bebüdösödnek a tincsek. Kb két hetente érdemes sodorgatni, hogy szépek legyenek, ne lapuljanak a tincsek.

Én azt tudom ajánlani, ha kevés a hajad, akkor vékony tincseket csináltass és ne szimetrikusan legyen az elhelyezkedésük.

Az ára egyébként változó. Én is foglalkozom javítással és készítéssel is. Csak jelképes összeget kérek érte. Egy szalonban olyan 30-40 ezer körül mozog.

Remélem tudtam segíteni! (:

20/N

2012. okt. 27. 23:49
 10/10 anonim válasza:

Jajj és még annyit hozzáfűznék, hogy a kisebesedett fejbőr nem ritka. Mikor készítik a tupír miatt előfordul, a tövek összehúzásánál pedig feszül a fejbőlnél a haj, így ott is kisebesedhet. (:

Szúrós akkor lesz a tincs, ha nem foglalkozik vele az ember és kiszárad.

Általában egyébként egy-két év után nagyon keveset kell horgolni.

Akkor is kisebesedhet a fejből, ha a haj nem veszi át az irányítást úgymond, és nem áll össze magától a tő, ilyenkor át kell forgatni a tincseket úgy 3 havonta körülbelül, olyankor is megfeszül kicsi.

De nem kell durva dologra gondolni, kb mintha kivakartad volna (:

Előző voltam.

2012. okt. 27. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!