Mennyi haj kihullása normális még egy hajmosás alkalmával?
Figyelt kérdés
Majdnem vállig érő, tépett, dús, vastag szálú hajam van. Hetente egyszer mosom. Egy mosás alkalmával elég soknak tűnő hajam hullik ki. Nem tudok szálmennyiséget mondani, ahogy itt több kérdésben is olvastam, úgy mondanám inkább viszonyításként, hogy "összegöngyölve", de jó alaposan, "tömörre", úgy egy-két borsószem nagyságú hajgombóc lesz. Sok ez? Csak mert a kádban "szétszéledve" rengetegnek hat, annak ellenére, hogy ekkorára össze lehet "göngyölni". Meg tudjátok mondani, hogy mekkora gombócka jönne ki a ti kihullott hajatokból? Van okom aggodalomra?2012. ápr. 15. 17:03
1/4 anonim válasza:
Szerintem nincs okod aggodalomra. Nekem nagyon kevés, (évek óta hullik, de előtte is kevés volt), vékonyszálú hajam van, heti 3-4x mosom, és így jön ki egy mosásnál annyi kb., amennyit te írsz. Dús hajnál és heti egyszeri hajmosásnál szerintem ez teljesen természetes. Másrészt akinek hullik a haja, annak sokszor nem is a hajmosásnál, hanem a hétköznapokban hullik ki sok haja.
Elcsépelt, de napi kb. 100 hajszál kihullása még az egészséges kategóriában van.
2/4 anonim válasza:
Annyira tömörre sosem göngyölöm össze, de nekem is mindig soknak tűnik a haj, ami kihullik hajmosáskor. Szerintem egyébként ez ideális, nem sok.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat.:)
Csak ahogy írtam, még a vízben nagyon soknak tűnik. Itt is egy hajcsomó, ott is egy hajcsomó...
De akkor nem aggódom.
2012. ápr. 15. 19:29
4/4 anonim válasza:
Ez teljesen normális, pláne hosszú hajnál. A haj egy idő után veszít erejéből, meghal, és egy erőteljesebb igénybevétel, pl fejmosás hatására kihullik. Aztán újranő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!