Folyamatosan töredezik a hajam, pedig nem is festem és nem vasalom! Mit tudok ellene tenni?
Elöször vissza kell vágatni addig, amig egészséges, mert különben nem lehet rendbehozni.
Másodszor rendszeresen kezelned kell. Mosás elött hetente egyszer kend be a végeket olivaolajjal (délután vagy este) és hagyd másnapig rajta. Utána mosd meg, és mosás után kend át PICI olajjal a végeit - 2-3 CSEPP olajat önts a tenyeredbe, dörzsöld el, és a hajvégeket nyomogasd át a kezeddel. IGy nem lesz olajos, viszont az oliva nagyon jól ápolja a hajat, nem lesz többé száraz és töredezö.
Elsősorban vágni kell belőle. Hiába bármilyen pakolás, balzsam, olaj, vitamin, a töredezett haj töredezett marad. Sokkal többet érnek ezek a pakolások, olajok stb., ha nem töredezett hajra teszed fel. Ezért a legfontosabb, hogy rendszeresen vágass belőle, a legideálisabb, ha 3-4 havonta vágatsz belőle pár centit (hajvágás után még gyorsabban is tud nőni a haj, tehát hamar visszanő az a pár centi).
Most a legjobb amit tehetsz, hogy levágatod az eltöredezett részeket, legyen az akár 6-7 centi is és utána megfelelően ápolod.
Az olívaolaj biztos, hogy hatásos! Az egyik legjobb olaj és sokoldalú a felhasználhatósága is. Ezenkívül érdemes beszerezni a hajtípusodnak megfelelő pakolást és azzal ápolni a hajadat hetente.
Emellett, ha szeretnéd még jobban ápolni a hajad, vehetsz valamilyen szépségvitamint is. Én most a dm márkás, das gesunde plus haar vital komplexet szedem bő 1 hónapja és érezhetően jobb a hajam tapintása, erősebb, fényesebb, sokkal jobb, mint volt!
16/L
Én levággatam a végét úgy 10 cm-t mert addig volt törve. majd 2 havonta 0,5-1 cm-t a végéből, így nem csak gyorsabban nő, de vonalzót lehetne tenni alá olyan szép, sima egyenes a vége.
Ha gyakran vágatod gyorsabban nő.
Addig kell a haj végét levágni, amíg töredezett. Utána kezd az ápolást.
Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint fel kell keresnem egy fodrászt! :) Így már világosabb, hogy mit is tegyek! :D
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!