Mennyit keresnek a kozmetikusok átlagban havonta nettó bérben, úgy hogy már levonva van belőle a helybérlés meg adó meg miegymás?
Attól függ, kinek mennyi vendége van. Van olyan, hogy valaki alig bírja kitermelni a fizetnivalókat (főállású vállalkozóként kb. 80 000 + bérleti díj + anyagok), és semmit nem tud félretenni, sőt, van, aki még ezeket sem tudja kitermelni. De vannak olyanok, akik egész jól keresnek vele.
Ezt előre nem lehet megmondani, hogy érdemes-e ezzel foglalkoznod. Rengeteg mindentől függ: mikor kezdenél el tanulni, mikor végeznél, hol szeretnél dolgozni, lenne-e konkurenciád, stb.
Én kozmetikusként tanulok és elmondhatom:pocsék!
A bevétel mindig változó,a téli hónapokba kevesebben járnak,a kozmetikus mesteremet majdnem a sírás kapta el,de most tavasszal azért van vendégkör.
Nekem nem tetszik a szakma,nem vagyok ez a nyalizós,mindenkinek bókolós típus,hogy vendégeket tartsak,miközben,ha távozik a vendég,utána kibeszélik bent.
Undorom van az ilyentől,és akkor vajon engem nem beszélnek ki?Persze,ez nyilván nem minden helyen van.
Arra készülj,hogy tanulóként többet takarítasz,mint nyúlsz vendéghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!