Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Fodrásznak kell adni borravaló...

Fodrásznak kell adni borravalót? Ha igen, mennyit?

Figyelt kérdés
Évek óta növesztem a hajam, azóta nem is jártam fodrásznál, de most meguntam és szeretném levágatni. Azt viszont nem tudom, mi a szokás, kell adni borravalót a fodrásznak vagy nem? Azért vagyok gondban, mert végülis a fodrász a végén mond egy árat, mégpedig olyat, amennyiért neki megérte a hajvágás, a hajra tett kencefice, beszárítás, stb, ezen felül kell még adni valamennyi összeget?
2012. márc. 8. 19:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kelleni nem kell. Ha adsz, akkor azért adj, mert úgy érezd jónak. Senki nem kötelez rá.
2012. márc. 8. 19:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem KELL, csak ILLIK, és kb 10%-át annak, amit fizetned kell.
2012. márc. 8. 19:08
 3/9 anonim válasza:
100%
Nem igen bár én adok, mivel sűrűn járok 1000Ft-ért vágja a hajam, 200Ft borravalót adok. A hajtól is függ mert egy 5-6 E Ft-os hajvágás, és csinálás után nem igen adnék borravalót.
2012. márc. 8. 19:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hát igen, valószínűleg nem fogom olcsón megúszni, hiszen elég sok hajat kell vágni, ráadásul göndör is, az talán macerásabb mint az egyenes.
2012. márc. 8. 19:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

egyáltalán nem kell, nem kötelező, általában nagyobb városokban terjedt el hogy ha valami 1000ft akkor 1200-at adj, mert így illik, pedig nem. Az ára annyi amennyi!

én adok neki borravalót azért mert tudom hogy akkor több kencét rak a hajamra, amitől csillog, meg alapossabb. amúgy én úgy szoktam hogy ha azt mondja hogy 1800 akkor adok neki 2000 ft-ot és annyit mondok határozottan hogy "köszönöm" és így nem ad visszajárót, de étteremben is ez van, ha nem adsz borravalót simán eléd rakják a száraz kenyeret stb, ha borravalót adsz akkor már "hölgy" vagy:D

Ha az ár miatt aggódsz, akkor kerüld el a belvárosi, illetve a szépségszalonokat vagy azt ahol konkrét szépítkezés folyik(műköröm, szoli...) vannak kis fodrászatok is akik negyedéjért!!! dolgoznak és ugyanolyan jól, ugyanolyan klasz termékekkel, csak nem járnak fodrászversenyekre hanem csak sima továbbképzésekre és kész, szóval azok is jók én ezt ajánlom, a belvárosi szépségszalont csak ha megengedheted magadnak

2012. márc. 9. 00:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
utolsó mondd már meg nekem ha a végén fizetsz, akkor hogy tudják előre h ne száraz kenyeret vigyenek neked??
2012. márc. 9. 17:58
 7/9 anonim ***** válasza:
úgy hogy visszajáró vagyok, és mindig adok, már ismernek, ennyi
2012. márc. 9. 19:04
 8/9 anonim ***** válasza:
akkor először csak azt vittek neked :P
2012. márc. 10. 11:13
 9/9 anonim ***** válasza:

hát nem csak először....elég sokáig:p

észrevettem hogy mindig én kapom azt a húst ami rágóssabb, a szárazabb kenyeret...máshol is ez volt de ez a hely viszonyleg olcsó volt...aztán egyszer siettem és ráhagytam a visszajárót majdnem 500 ftal többett adtam neki:D ez elég magas borravaló, legközelebb mire mentem, már kedvessebb volt, nagyobb adagot kaptam, de nem adtam borravalót utána. Elmeséltem az esetet egyik ismerősömnek ő mondta hogy a borravalótól ilyenek, utána mindig legalább egy 100-ast adtam neki borravalónak és sztem nagyobbak az adagok, és a kenyérből sem a tegnapi maradékot kapom, szóval nekem megéri az a 100 ft hogy többet adok. Fodrásznál pedig azért adok, mert ha felhívom pld délelőtt hogy délután mennék akkor van szabad hely, meg ilyenek, de nem kötelező a borravaló.

Viszont a busznál sose adok

2012. márc. 10. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!