Tapasztalat a Mypa Karité 100% Shea-vajról? Tényleg ennyire fehérnek és szemcsésnek kell lennie?
En ezt a markat nem ismerem de az en 100%os shea vajam is eleg fura, marmint a megszokott feher szinu kremek/lotionokhoz hasonlitva.
Mikor hideg akkor nagyon suru, mint a diszno zsir.
Ha meg nem figyelek oda es melegen hagyom akkor felolvad es olyan mint az olvasztott vaj... ilyenkor mindig kiteszem az erkelyre es ujra megdermed.
Mivel termeszetes es nincs benne semmi adalek ezert elofordul, hogy szemcses, darabos, stb.
Én a Mypa sheáját nem ismerem, de az biztos, hogy csak a finomított sheavajak ennyire fehérek. Az igazi jó minőségű extraszűz sheavaj drappos-szürke. Én a Konzol féle sheavajat használom, és azzal nagyon meg vagyok elégedve.
A szemcsésség akkor alakul ki, ha olvasztás után nagyon hirtelen hűl le. Melegítsd fel, és nagyon lassan, szobahőmérsékleten hűtsd vissza.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Én is gondolom, hogy nem finomítatlan, pedig az van ráírva hogy 100% pure shea vaj.
A szemcsésségét pedig sikerült megoldani: Felolvasztottam gőz felett, olajat tettem hozzá, majd mélyhűtőben 20-30 percig volt benn ( a recept szerint csak 10-15 percig kell, csak benn maradt tovább véletlenül :D ).
Úgyhogy már szépen kenhető krémes, csak egy kicsit sok olaj került bele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!