Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Csak a hosszú hajú nő lehet...

Csak a hosszú hajú nő lehet szép és nőies?

Figyelt kérdés

Világ életemben hosszú hajam volt (hátközép vagy még annál is hosszabb), de sosem voltam teljesen kibékülve magammal. Szép volt, szép volt, de én nem tudtam magamnak frizurát készíteni, vagy copfban volt, vagy kiengedve. Ennyi. Mindig vágytam arra, hogy kipróbáljak egy rövid fazont, aztán bele is vágtam és láss csodát azon ritka személyek közé tartozom, akik nem bánták meg ezt a lépést. Sőt!

Sok pozitív visszajelzést kaptam, pedig elég szembetűnő lett a változás, és ami a lényeg, magamnak is jobban tetszem így, jobban érzem magam általa. Viszont annyi olyan véleményt olvasok, hogy egy rövid hajú nő szinte nem is nő, stb, hogy most elbizonytalanodtam. Létezik, hogy valakinek jobban áll a rövid haj, mint a hosszú?

Megmondom őszintén, hogy megdöbbenve olvastam azokat is, akik mereven elutasítják pl. Ördög Nóri frizuráját. Persze nem az extravagáns változataira gondoltam, hanem amikor egyszerűen áll neki. Először valóban szokatlan volt, de azóta egyértelműen azt állapítottam meg, hogy sokkal jobban áll neki, ráadásul egy szép arcú nőnek sokszor erőteljesebben kihangsúlyozza a vonásait egy rövid haj. Vagy nem jól gondolom?

Véleményeket várok!

2012. febr. 20. 15:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ritkán, de létezik. De ahhoz nem csak az arcnak, hanem a testnek is megfelelőnek kell lennie.

Ördög Nórának azért nem áll jól, mert 6 méter magas, 3 méteres vállakkal és a feje meg akkora, mint egy normális embernek.

Ebből kifolyólag Ördög Nóra most úgy néz ki, mint egy óriás, akinek a feje megállt a fejlődésben. Amíg hosszú haja volt, ez a magasság és vállszélesség meg fejméret nem volt szembetűnő, minden arányosnak tűnt rajta.

Ellenpéldának ott van Emma Wattson. Engem ő győzött meg róla, hogy a rövid haj mellett is észre lehet venni az ember nőies kisugárzását. Szerintem ő a legtipikusabb példa a rövidhajú nőies nőre:

[link]

[link]

és csak hogy ne mondhasd, hogy "de hát ő egy sztár"...egy tök egyszerű smink van ar arcán, és a ruha lényegtelen, az a lényeg, hogy arányos az összhatás a feje és a teste között és passzol az arcformájához, amit nem a sztárság határoz meg, hanem a biológia.

Ezzel együtt fenntartom, hogy hosszú hajjal könnyebb nőiesnek lenni, de létezik rövid hajú kivétel :)

2012. febr. 21. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!