Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért vágnak le sokkal több...

Miért vágnak le sokkal több hajat a fodrászok mint amennyit a vendége kér?

Figyelt kérdés
Sok ilyennel kapcsolatos kérdést látok, akinek 5cm helyett vagy 10-15-el lett rövidebb a haja és vissza szeretné növeszteni. Én is amikor régebben jártam fodrászhoz sokkal többet vágott le mint amennyit én akartam. Miért csinálják ezt?
2012. febr. 14. 09:36
 1/9 anonim ***** válasza:
talán nem ismerik azt a fajta vonalzót, mint amit a matekórán használtak. én pl mindig rövidebbre vágatom a hajam, mert akkor ritkábban kell járni fodrászhoz.
2012. febr. 14. 09:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez egy jó kérdés, én is mindig igy járok, holott mondom, hogy csak egy keveset várjon! 2-3 cm MAXimum!! Ennek az a vége, hogy még ott egy kicsit, amott is igazitunk, de még egyesebbre hozzunk .. itt egy kis vágás .. és az a 2-3 cm már egyböl 6-7cm JOBB esetben!!
2012. febr. 14. 10:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó a kérdés! Remélem fodrászok is fognak rá válaszolni :-)! Mert én is így jártam!Hosszú,hátam közepéig érő hajamból akartam vágatni,hogy váll alatt érő legyen, aztán a fodrász állig érőt vágatott, sőt még "puhított" is rajta, aminek az eredménye, hogy nem csak rövid, de tépett is lett.Én sem értem, hogy miért csinálják, szerencsére nekem jól áll ez a frizura (és egyébként soha nem lett volna bátorságom ennyire levágatni), csak hát rosszul is elsülhetett volna. Most már csak az a kérdés, ha növeszteni szeretném akkor melyik fodrászt válasszam...
2012. febr. 14. 10:57
 4/9 anonim ***** válasza:

A szokasos fodraszom csak plusz 1-2 centivel teveszt, de o mar tudja milyen hisztipic.a vagyok az ilyen szolgaltatoknal h elerjem azt a hajat/ szemoldokot/ borszint/ arctisztitast stb. Amit akarok.

Viszont multkor anyum lemondta, es a csavo ca. 250 km-re van tolem szal sos elmentem egy pesti fodraszszalonba 13000-et hagytam ott es iszonyat elszurtak a hajam... Pluszba nem centibe beszeltuk meg, h mennyit vaghat hanem h lapocka aljaig er..: hat epphogy a vallam ala vagta...... ;( megint noveszthetem, es ujbol megtanultam h nem leszek hutlen a fodraszomhoz, legyen barmilyen tavol...

2012. febr. 14. 11:05
 5/9 anonim ***** válasza:
szerintem azért, mert ők jobban látják, hogy mennyire van megtörve a haj vége. és eszerint vágják le.
2012. febr. 14. 12:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a fodrászom mindenki mással ellentétben azt szereti, ha rövid a hajam, és ezt mindig el is mondja. Na most kifog akadni, hogy növeszteni akarom. Majd fogom a hajam végét hogy hagyja békén:-)
2012. febr. 14. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Én mindig annyit vágok, amennyit megengednek.
2012. febr. 14. 14:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert amikor tanulnak vágni, valószínű mindig hosszú hajakon próbáltak, úgyhogy beléjük rögzült a 'nyírhatok a világba' felszabadultság érzése. Én sem értem egyébként. A barátnőm, aki nem fodrász ezerszer jobban vágja le a hajam, mint egy 4-5000 Ft-ot elkérő szakmabéli. Megkérdezi, hogy mit csináljon ezekkel, ez maradjon, vagy hogy szeretem? Meg itt-vagy ott kicsit többet vág, vagy megszedi, és kérdezi, hogy mit szólnék hozzá, mert akkor így vagy úgy állna. Sose vág semmilyen 3-4 hónap alatt kiküszöbölhető hibát, pedig sose tanulta, csak szereti és szívesen csinálja. Megjegyzem az sem mindegy, hogy egy fordásznak nem volt esze, és azért tanulta a szakmát, vagy mert ez szeretett volna lenni, kedvét leli benne, és van hozzá kézügyessége és szeme is. Az sem mindegy, hogy valaki 2-essel végzett, vagy kiváló eredménnyel.

Egyébként meg szerintem teljesen máshogy néz ki a haj abból a szögből, ahonnan a fodrász általába rálát ezért nem látja, hogy mit össze barmol, és pont onnan vág, ahonnan nem kéne.

Én is voltam már olyan fodrásznál, akinek érzéke nem volt a szakmájához, foggalma nem volt a fejformákhoz, arcformákhoz illő és azokat korrigáló vágáshoz és kért 4000-ret egy fazonigazításért szalonban. A legdühítőbb még ezeken felül, hogy a legtöbb fodrász nem érti a 'NEM' szót, és nem is kérdez.

2012. febr. 14. 15:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Tizenévig sima, egyenes hajam volt. A hossza az áll alá érőtől a váll alá kicsivel érőig terjedt, aztán meguntam, hogy ilyen snassz, ráadásul rengeteg.

Elmentem a fodrászomhoz (akkor mentem először hozzá) és levágattam a hajam, a végéből csak pár centit vágott és megritkította, megtépte. Nagyon jó lépcsőzetes, kevesebb hajam volt, jól is állt.

2,5 év után már nem szeretem, úgyhogy ősszel elkezdtem növeszteni. Szeretnék hosszú, egyforma hosszúságú (nem tépett), de kicsit ritkított hajat.

Viszont a fodrászom mindig többet vág pár centivel, mint szeretném, de legutóbb cseles voltam. Úgy mentem el, hogy 3 max. 4 cm-t vágatok a végéből, de a fodrászomnak azt mondtam, hogy csak 2 cm-t vágjon max. A végén kb. 4 cm-t vágok és így nagyon jó volt :)

Én máskor is kevesebbet fogok mondani, mert így kb. annyit vág, amennyit egyébként szeretném, hogy vágjon. :D

16/L

2012. febr. 14. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!