Miért vágnak le sokkal több hajat a fodrászok mint amennyit a vendége kér?
A szokasos fodraszom csak plusz 1-2 centivel teveszt, de o mar tudja milyen hisztipic.a vagyok az ilyen szolgaltatoknal h elerjem azt a hajat/ szemoldokot/ borszint/ arctisztitast stb. Amit akarok.
Viszont multkor anyum lemondta, es a csavo ca. 250 km-re van tolem szal sos elmentem egy pesti fodraszszalonba 13000-et hagytam ott es iszonyat elszurtak a hajam... Pluszba nem centibe beszeltuk meg, h mennyit vaghat hanem h lapocka aljaig er..: hat epphogy a vallam ala vagta...... ;( megint noveszthetem, es ujbol megtanultam h nem leszek hutlen a fodraszomhoz, legyen barmilyen tavol...
Azért, mert amikor tanulnak vágni, valószínű mindig hosszú hajakon próbáltak, úgyhogy beléjük rögzült a 'nyírhatok a világba' felszabadultság érzése. Én sem értem egyébként. A barátnőm, aki nem fodrász ezerszer jobban vágja le a hajam, mint egy 4-5000 Ft-ot elkérő szakmabéli. Megkérdezi, hogy mit csináljon ezekkel, ez maradjon, vagy hogy szeretem? Meg itt-vagy ott kicsit többet vág, vagy megszedi, és kérdezi, hogy mit szólnék hozzá, mert akkor így vagy úgy állna. Sose vág semmilyen 3-4 hónap alatt kiküszöbölhető hibát, pedig sose tanulta, csak szereti és szívesen csinálja. Megjegyzem az sem mindegy, hogy egy fordásznak nem volt esze, és azért tanulta a szakmát, vagy mert ez szeretett volna lenni, kedvét leli benne, és van hozzá kézügyessége és szeme is. Az sem mindegy, hogy valaki 2-essel végzett, vagy kiváló eredménnyel.
Egyébként meg szerintem teljesen máshogy néz ki a haj abból a szögből, ahonnan a fodrász általába rálát ezért nem látja, hogy mit össze barmol, és pont onnan vág, ahonnan nem kéne.
Én is voltam már olyan fodrásznál, akinek érzéke nem volt a szakmájához, foggalma nem volt a fejformákhoz, arcformákhoz illő és azokat korrigáló vágáshoz és kért 4000-ret egy fazonigazításért szalonban. A legdühítőbb még ezeken felül, hogy a legtöbb fodrász nem érti a 'NEM' szót, és nem is kérdez.
Tizenévig sima, egyenes hajam volt. A hossza az áll alá érőtől a váll alá kicsivel érőig terjedt, aztán meguntam, hogy ilyen snassz, ráadásul rengeteg.
Elmentem a fodrászomhoz (akkor mentem először hozzá) és levágattam a hajam, a végéből csak pár centit vágott és megritkította, megtépte. Nagyon jó lépcsőzetes, kevesebb hajam volt, jól is állt.
2,5 év után már nem szeretem, úgyhogy ősszel elkezdtem növeszteni. Szeretnék hosszú, egyforma hosszúságú (nem tépett), de kicsit ritkított hajat.
Viszont a fodrászom mindig többet vág pár centivel, mint szeretném, de legutóbb cseles voltam. Úgy mentem el, hogy 3 max. 4 cm-t vágatok a végéből, de a fodrászomnak azt mondtam, hogy csak 2 cm-t vágjon max. A végén kb. 4 cm-t vágok és így nagyon jó volt :)
Én máskor is kevesebbet fogok mondani, mert így kb. annyit vág, amennyit egyébként szeretném, hogy vágjon. :D
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!