Van v. kinek bevált házi gyógymód az ekcémás bőrre?
Próbáltam már minden fajta krémmel bekenni, de nem javult. A bőrgyógyásztól is kaptam már receptet, de az se használ (legalábbis hosszútávon nem).
Olvastam, hogy száraz bőrre olívaolaj+méz! Jó ez ekcémás bőrre is?
Hát nem tudom, te hogy vagy vele, de én már nem merek mindenfélét a kezemre kenni (nekem épp ott ekcémás), mert mindentől csak rosszabb lesz. xD De próba szerencse, nekem a méz annyira a számon sem vált be, arcon se. :S
A shea vajat több helyen dícsérik, kicsit drága, bár a többi krémmel összevetve már kis tétel. xD Viszont ha latexallergiád van, inkább ne, sőt, nekem ugyan konkrétan latexre még nem jött ki semmi, viszont a keresztallergénekre igen (olvass utána ezeknek), és így se javasolták. :S
Bőrgyógyásztól mit kaptál? Van sima hidratálóm, azt fenntartásra kéne használni, meg van szteroidos (elocom), amit a gyulladt időszakban kell.
Hosszútávon sajnos semmi nem használ, gyerekkorban még csak-csak kinövi az ember, de később szinte 0 a gyógyulás, max azon dolgozhat az ember, hogy a passzív szakban maradjon. Elsőnek derítsd ki, mi okozza, és ha lehet kerüld el a kiváltót. :)
Egy barátnőmnek viszont nagyon bevált a la Roche-Posey testápolója, patikában biztos segítenek kiválasztani a megfelelőt, mert sajnos, h konkrétan melyiket használja, nem tudom. :S
Köszönöm a válaszod!
Majd kipróbálom.
Hát ez a "La Roche-Posay" kicsit drága. Na, majd egyszer rászánom magam, hogy vegyek. Remélem, hatásos.
Sajnos munkahelyemen kijött újra, így nem elkerülhető.
Hát az nem szerencsés akkor, hosszú távon lehet elgondolkodnék másik munkahely keresésén. Nekem a hidegtől van, meg némely vegyszertől, szóval tudom, hogy nem lehet kikerülni néha sajnos. :S
A la roche drága, ez tény, de nagyon szépen helyretette a csaj bőrét, saját szememmel láttam. :) Ha nem nagy felületre kell, akkor azért sokáig kitart. És jó esély van, hogy használ nálad is, patikus ajánlotta neki, hogy ez szokott segíteni, ha a bőrgyógyász sem. Ő kapott mintát is, szerintem lehet kapni mini változatot máshol is, az nem olyan drága, de kipróbálni elég. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!