Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ég bennem a vágy hogy levágjam...

Ég bennem a vágy hogy levágjam 15 évig növesztett hajam, méghozzá nullás géppel. (Lelki okai vannak) Mit tegyek? 19L

Figyelt kérdés

Bennem most egy ilyen, igen erős hajlam van. Láttam sok olyan híres nőt (többek között színésznő) aki ezt megtette egy szerep kedvéért, mutatták hogy hullanak sorra a hajcsomók és valahogy elfogott engem egy olyan érzés hogy "Ez hihetetlen érzés lehet! Bár megtapasztalnám egyszer."...

Vágyom arra, hogy fejbőröm megszellőztessem, engedhessek rá közvetlen víz sugarat, ne kelljen vacakolni hajtűzőkkel stb... Ugyanis 15 éve növesztett hajam van. (19 éves vagyok) Beazéltem már erről 3 pszichológussal is (persze rengeteg minden másról is) ők úgy fogalmaztak, nagyon fontos az önmegvalósítás és ha csakugyan erre vágyom, mindenképpen ezt szeretném, ne tartsanak vissza a társadalmi gátak és szabaduljak fel.

A testemen elsőként mindenki szép hosszú hajam dicséri, a többi részét viszont szinte mindenki elhanyagolja, de van sokszor hogy még a jellemem sem lesz fontos "csodálatosan hosszú hajam miatt"... Ez az, ami nagyon tud fájni...

Nem tudom mit tegyek, mert lényem egy része rohanna a nullás gépért, a másik pedig visszahúz, hogy meg ne tegyem mert hatalmas hiba volna. (Megrútulnék, fiúnak úgy biztosan nem kellenék...) Mit tegyek? Mit csináljak ezzel az érzésemmel?

2012. febr. 13. 12:50
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

20:13

Persze hogy meg lehet ismételni! :)

2012. febr. 13. 20:16
 12/18 anonim ***** válasza:
Szia! 19 éves vagy, nyugodtan belemehetsz most merész dolgokba, és a hajadat bőven lesz még idő visszanöveszteni. Inkább vágj bele most, ha olyanod van, mint hogy idősebb fejjel majd azon sajnálkozz, hogy miért nem tetted meg annak idején. Aztán ha visszanöveszted, legalább lesz alkalmad kipróbálni még egy csomó különféle frizurát. :)
2012. febr. 15. 13:15
 13/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

3 napja megtettem a dolgot, nevezetesen hogy teljesen leborotváltam a fejem, úgyhogy most semennyi hajam sincsen. Otthon, nullás géppel saját magamnak csináltam meg a dolgot tükör előtt, hát meg kell mondanom hogy életem 5 legnagyobb élménye között mindenképpen ott lesz ez! :) Borzalmasan jól érzem magam a bőrömben, BOLDOG vagyok és FELSZABADULT! :D Semmiféle görcsöm vagy rossz érzésem nincsen már, minden ilyesmit eldobtam a hajammal együtt. :) A pszichológusom üdvözölendőnek és nagyszerűnek tartja hogy megnyugodott a lelkem, látja hogy teljesen kicserélődtem és hogy madarat tudnék fogni örömömben. :)

NAGYON kényelmes és kellemes ez most nekem! Nem kell hajtűkkel bajlódnom, közvetlen vízsugarat tudtam engedni fejemre, megszellőztettem fejbőröm a kellemesen friss szélben, az egész életem átértékelődött bennem! :,) :)

Természetesen sokan megrémültek, megdöbbentek azért hogy levágtam magamnak teljesen, de roppant toleráns volt velem mindenki, úgy fogalmaztak "Ez a te hajad volt, ez a te életed, ha neked ez így kellemes és boldog vagy, elfogadjuk." :) Családom is ezt vallja.

Féltem megtenni, de büszke vagyok arra hogy volt bátorságom meglépni és változni. :) Életem egyik legnehezebb döntése volt, de minden jól alakult. :) Már alig várom, hogy életemben először végigpróbálhassak mindenféle hajstílust, az egészen rövidtől kezdve a hosszúig. :)

Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát, akik támogattak és bátorítottak! :)

2012. febr. 20. 12:52
 14/18 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem te nem vagy normális. Nem a hajlenyírás miatt, mikor olvastam a kérdést, már akkor akartam írni, hogy nyírd le, úgyis visszanő, egyszerűen a fogalmazásod olyan elmebeteges... Vagy talán fake az egész kérdés...

Ezesetben persze passzol a nullás frizu, mások is írták, hogy lelki töréskor nyírták le a nők a hajukat.

De ha boldog vagy, akkor biztos megérte.

2012. febr. 22. 17:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Hát, nem vagy semmi, hallod!

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

2012. febr. 22. 17:39
 16/18 anonim ***** válasza:

hát ez tök jó:D komolyan, nem kis bátorság kellett ahhoz, hogy megtedd:D

én is gondolkoztam már rajta, mondjuk az én hajam csak hátközépig ér, de szerintem én túl hülyén néznék ki úgy. mármint van aki nem, pl. Natalie Portman szerintem kopaszon is szép volt:D

2012. márc. 12. 14:51
 17/18 anonim válasza:
Nagyon bátor lány vagy és örülök hogy boldog lettél! :)
2012. nov. 7. 09:16
 18/18 anonim válasza:
Mi történt veled azóta? Megbántad végül, hogy levágattad anno? Most milyen a hajad?
2023. aug. 27. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!