Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagyon durván erőtlen a...

Nagyon durván erőtlen a hajam, töredezett, és látszik, hogy gyenge. Mit tudnék tenni, hogy erősebb legyen, egészségesebbnek látszódjon, és fényes legyen?

Figyelt kérdés
2012. febr. 2. 09:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Ricinus olaj oliva olaj.Ezek mind nagyon jó.Ricinus olajat érdemes oliva olajjal keverni,én úgy szoktam a félhosszú hajamra 2 evőkanál ricinus olaj,1 evőkanál oliva olaj,száraz hajra felkenem főleg a tövekre,bemaszirozom,betekerem törülközővel a fejem,és 2 óráig rajta hagyom.Utána samponnal meg mosom.Én vagy rosszmanos baba samponnal vagy wu2-vel mosom mert ezek erős tisztitó samponok és az olaj nehezen jön le de ezekkel le jön rendesen.Utána balzsam hajvégápoló.Idő kell hozzá mire rendbe jön.Nem azt jelenti hogy mindenkinek beválik de meg lehet próbálni.
2012. febr. 2. 10:16
 2/4 A kérdező kommentje:
ettől tényleg erősebb lesz a hajam? mert én is használtam olajos pakolást (jó nem ricinus olajat), de az igazából inkább azért volt jó, hogy fényesebb legyen a haj, de attól még ugyanolyan gyenge a hajam. köszi a választ:)
2012. febr. 2. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

szia

az erős haj a genetikától függ,ha neked vékony szálú hajad van ,azt nem fogja semmilyen sampon megvastagítani,vannak habok amik dúsabb hatást keltenek,de ez nem megoldás a lelapuló ,gyenge hajra,csak látszat(és 1 nap alatt zsírossá teszi a hajad)

ha elszántan elhatároztad,hogy szeretnél egészségesebb hajat,akkor nem kell elmenned a rossmanba dm-be maximum a legközelebbi fodrászatig.vágasd le az eltöredezett hajvéged,mert így biztos nem fog nőni és hiába kensz rá hajvégápolót.a hajat elvileg 2-3 havonta kell visszavágni,hogy frissüljön.kerüld a hajvasalót! vagy csökkentsd le a használatát heti 2-re ,és ne legyen túl magas hőfokon.amikor lehet,hagyd hogy magától száradjon meg a hajad,mert a hajszárító nagyon kiszárítja és utána könnyebben töredezik.

a ricinus olaj nagyon olcsó és veszteni nem veszthetsz szerintem ha kipróbálod,bár mondják hogy eltűnteti a korpát,lassítja a zsírosodást,fényessé teszi a hajat és erőssebbé is na meg hajnövesztő hatása van.Mindezt én nem nagyon vettem észre,pedig már pár dobozzal felhasználtam.

ha fényt akarsz adni a hajadnak,javaslom hogy 1-2 tojás sárgáját keverj össze egy kis tálban és kend be vele a hajad(ezt könnyű lemosni ,nem úgy mint a mézes pakolást) amint lemosod és megszárad látható lesz a különbség,de ugyan ezt elérheted világos sörrel,ha azzal öblíted,vagy kamillafőzettel.

2012. febr. 2. 14:51
 4/4 A kérdező kommentje:

hú hát nagyon hasznos infókat írtál köszike:)

Egyébként nekem az volt a módszerem, hogy tojássárgáját oliva olajjal és mézzel összekevertem, attól fényesebb lett mondjuk a hajam, de alapjáraton, nagyon töredezett a és tartás nélküli, erőtlen.

Hajvasalót nem használok emiatt, és nem is festem a hajam, próbálok vigyázni rá. Azon gondolkoztam, hogy nincs-e erre valamilyen vitamin, ami segíthetne?

A vitamint azt ismerem, azt tudom, hogy segít.

Mondjuk az igaz, hogy a genetika ellen nem tudok mit tenni, de hátha valami módszerrel picit javíthatok a hajamon.

2012. febr. 2. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!