Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A La Roche Posay Effaclar...

A La Roche Posay Effaclar termékeiről mi a véleményetek? Meg úgy amblokk a márkáról? Lent kifejtem, h miért kérdezem.

Figyelt kérdés
Évek óta csak Ilcsit használok és szeretem is, de valahogy mégse segít a bőrproblémámon. Jó, h természetes meg minden, meg van amikor hatásos, de mikor ilyen rosszra fordul a idő, mint most...hirtelen hideg lesz, akkor a bőröm nagyon kivan. Egyébként zsíros a bőröm, de a felülete nagyon száraz és hámlik és ez most a hideg időtől még rosszabb. Piros kis foltok, hámló pikkelyek, bedugult pórusok...stb. Azért kérdezem a la roche posay-t mert ők kihagynak minden irritáló anyagot a termékeikből...csak félek, h még jobban fog szárítani pl az arclemosójuk, mert a sodium laureth sulfate engem ki szokott nyírni és az van benne. A samponoktól is kivan a fejbőröm meg a fülem mögötti rész...ott is az SLS miatt. Ezért vagyok tanácstalan. Eddig csak szappant használtam arctisztításra és érdekes, mert én nem érzem, h szárítana, de olvastam, h a lúgosság miatt a pórusok bezáródnak, mert megduzzad a hám és ezért befedődik a faggyúmirigyek nyílása, így több lesz a pattanás és mitesszer. De valaki meg azt mondja, h a szappan szaruoldó és pont nem engedi a bőrt felvastagodni és a faggyú a felszínre tud törni. Nem tudom kinek higgyek.
2012. jan. 31. 12:15
 1/9 anonim ***** válasza:
én ezt használom, vannak különbözőek, száraz bprrer, zsíros bőrre, stb. én a zsíros bőrre valót használom, és tökéletesen meg vagyok elégedve.
2012. jan. 31. 12:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Vegyes érzelmeim vannak a márkával kapcsolatban.

Próbáltam az Effaclar termékcsaládot, de rettenetesen kiszárította a bőrömet, a pattanások is ugyanúgy jöttek, szóval semmi változás.

Aztán elkezdtem használni egy elég erős krémet (pattanásokra), ami szintén kb. lemarta a bőröm. Gondoltam veszek egy LRP Cicaplastot (hámosít, antibakteriális), mert sok jót hallottam róla. Nem viccelek 2 nap alatt egy száraz kis bőrdarabka nem volt az arcomon, arról nem beszélve, h a pattanások nyomait halványította, ami nekem elég lényeges volt. Szóval megpróbálhatnád te is, mert nekem is zsírosabb a bőröm, de attól függetlenül, h egy zsíros hatású krémről beszélünk, egyáltalán nem fénylettem tőle. Sminkelni is tudtam rá. Ódákat zenghetnék egyébként, de van akinek meg nem vált be, igaz ők régi hegekre akarták használni.

Egyébként használtam tusfürdőt és testápolót is tőlük, azzal is meg voltam elégedve, habár mivel illatmentesek, így annyira nem tetszett, de ez nem von le az értékéből.

2012. jan. 31. 23:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Azt mg elfelejtettem, h én szappant használok arcmosáshoz és azóta nincsenek pattanásaim, és csak az orromon van pár mitesszer. Nem mindegy milyet használsz. Palmolive, Dove, Nivea és testvéreit felejtsd el. Natúrszappanok tömkelege áll rendelkezésedre, nyugodtan választhatsz azokból.
2012. jan. 31. 23:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. :) Használtam natúr szappanokat, de valahogy nekem kiszárította nagyon a bőrömet. Az Ilcsi viszont nem szárít, de úgy éreztem, h több a pattanásom tőle. De végülis bármit használtam, ugyanúgy visszajönnek. Lehet, h a cicaplastot kipróbálom, én is sok jót hallottam róla. Arra mindenképpen jó lenne, h amikor ki vannak nyomva a pattik, hamarabb gyógyuljon. :) De akkor te a la roche posay-tól nem is használsz az arcodra mást csak a cicaplastot? Se lemosóját, se semmi? Natúr szappan és utána a cicaplast? Egyébként azért félek tényleg az effaclartól, mert nekem a bőröm felszíne iszonyatosan hámlik és száraz....túl sok szaru termelődik és a pattik is emiatt rekednek bennt. A szappan ebből a szempontból jó, mert oldja ezt a száraz szarut. Lehet, h az effaclar tovább szárítaná a bőröm felszínét, ami egyébként alatta zsíros és tele van kis komedókkal, mitesszerekkel.
2012. febr. 2. 08:31
 5/9 A kérdező kommentje:
De akkor ajánlj olyan szappant ami szted jó. :)
2012. febr. 2. 08:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem használok mást a La Roche Posay arcra való termékei közül, mert az Effaclar után csak a Cicaplast-tal mertem kísérletezni.

Én most a Dr. Organic teafaolajos szappanját használom, előtte pedig a Yamuna teafaolajosat, de mindkettő szuper szerintem. Az elején kicsit szárítottak, de pár nap után hozzászokott a bőröm és nem volt vele problémám.

Pattanásokra és az Akneroxid krémet használom még, de azt csak a problémás részre, mert az veszettül szárít, de amióta használom, nagyon ritkán vannak pattanásaim. Sajnos a régi hegek helyei megmaradtak, így alapozót is használok, de ez most mellékes.

Egyébként használok még Aloe Vera gélt is, amikor eszembe jut. :)Szintén Dr. Organic. Nagyon jó az is, de a -15 fokban nekem édes kevés.

Mellette egy héten radírozok, meg pakolást rakok, de ez nem a mindennapi részhez tartozik.

Ha kipróbálod őket, akkor remélem neked is beválik. :) Sok sikert a szépüléshez! :)

2012. febr. 4. 22:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. :) Amúgy neked milyen pattijaid vannak? Mert nekem inkább csak apró komedók, eltömődött pórusok, mitesszerek a homlokomon, államon. De nagy pattik nincsenek. A yamuna teafás szappant használtam, de az átlátszó ovális alakút...mert a yamunának másfajta teafása is van. Ez érdekes volt, mert a mitesszereket szépen tisztította, a pórusaim tisztábbak voltak, de közbe nagyobb piros kinyomhatatlan pattanások jöttek ki rá...mikor abbahagytam elmúlt...és mikor újra használtam ,megint jöttek a piros pattik. Szóval ennek tudom be. A Dr. Organic-osról olvastam a kremmania oldalon, h nagyon jó. Majd kipróbálom. :) Bár most egyelőre azt tapasztalom, h szappan nélkül jobb a bőröm, mert eddig mindig szappannal mostam és nagyon koptatta a bőrt és a pórusok jobban eltömődtek, ráadásul a koptatás miatt jobban látszódnak a régi foltok. Persze akinek nagyobb pattijai vannak és nem a kis bőralatti komedókkal van baja, annak lehet, h jó a szappan, de én azt olvastam, h a lúgosság miatt a szaru megduzzad és emiatt a pórusok elzáródnak és így fokozódik a komedóképződés. Valahogy ha végiggondolom, több éve szappant használok és mindig gondjaim voltak ezekkel a zárt komedókkal. Bár biztos szappan és szappan közt is van különbség...de azt hozzátenném, csakis natúr szappanokat használtam és arclemosókat sosem.
2012. febr. 5. 16:18
 8/9 A kérdező kommentje:
De lehet, h adok még egy utolsó esélyt a szappanoknak és kipróbálom a dr. organic-ost. :)
2012. febr. 5. 16:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Örülök, h segíthettem. :)

Én is az átlátszó, ovális alakút használtam, de nem tapasztaltam, h piros, göbös pattanások jönnének elő. Egyébként olvastam több helyen is, h az elején, amikor elvileg tisztul a bőr, akkor előfordulhat ilyesmi. Nekem is több lett, mondjuk az a kinyomható fajta, de utána megszűnt.

Nekem is ilyen kinyomhatatlan fekete mitesszerek voltak az államon, az orromon a kinyomható és az arcom jobb oldalán pedig piros pattanások. Bal oldalon és a homlokom semmi. Tegnap gőzöltem ki az arcomat, és az államon volt 4db kinyomható fekete csúnyaság, ezelőtt 20-25 megmozdíthatatlan. Pattanás csak akkor jön elő, amikor menstruálok. Ez még kibírható, mert régen folyamatosan jöttek. Azt hozzá kell tennem, h odafigyelek a kajálásra és a folyadékbevitelre is és nem használok olyan alapozót, ami eltömíti a pórusokat. Pár hónapja csinálom így a dolgokat és klasszisokkal jobb az arcom. :)

2012. febr. 5. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!