Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Jót tesz a hajnak az oliva olaj?

Jót tesz a hajnak az oliva olaj?

Figyelt kérdés
Tegnap este bekentem a hajam végét extra szűz olíva olajjal, benne is hagytam.Nagyon törik a hajam vége azért gondoltam erre. Többfajta hajvégápolót kipróbáltam de eddig egyik sem jött be igazán.
2012. jan. 30. 08:49
1 2
 1/11 Gil Yepes válasza:
27%

Szerintem próbálkozz egy fodrásszal. Ők otthon vannak az ilyesmiben, néhányuk hajgyógyászattal is foglalkozik (nem humbug), illetve forgalmaz ilyen jellegű termékeket. Nála pl. tudom, hogy van ilyesmi:

[link]

2012. jan. 30. 09:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jót tesz. Én is használom a hajamra heti 2x már fél éven át.

- az egyik legjobb módszer a hajhullás megelőzésére és gyógyítására

- elősegíti a fejbőr egészségét

- kezeli a kémiai károsodást szenvedett hajszálakat,

- így elősegíti, az egészséges növekedését

- kondicionálja a hajat (fényessé és puhává teszi)

- a gombaellenes és antibakteriális tulajdonsága van, ezért könnyen megszabadulhatunk a korpától és a fejtetűtől

- táplálja a hajat

- megszünteti a haj szárazságát

Ennyi mindenre jó :) A hajam már az első használat után nagyon puha és szép fényes lett és több használat után már a hajam hossza sem száradt ki.

2012. jan. 30. 09:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Te hogyan használod? :)
2012. jan. 30. 09:14
 4/11 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem a halnak jobbat tesz, mint a hajnak..
2012. jan. 30. 09:18
 5/11 anonim ***** válasza:
61%
A törött hajvégeken semmi nem segít, csak az olló. Ártani nem ártasz vele.
2012. jan. 30. 09:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A törött hajvégeken tényleg csak az olló segít. Az olívaolaj csak visszaadja a haj hidratáltságát és segít megelőzni a töredezést.

Hajmosás előtt használom. Kb 30-50ml olívaolajat kiöntök egy tálkába, majd felmelegítem a mikróban. A meleg olívaolajat belemasszírozom a fejbőrömbe és a hajam hosszába, majd egy zacsit húzok rá, arra pedig egy zuhanysapkát teszek. 2-3 óra múlva lemosom. 2x-es samponozással lejön az olaj :) és ezt csinálom heti 2x.

2012. jan. 30. 09:24
 7/11 A kérdező kommentje:
most vágattam le a hajam végét, szeretném megelőzni a töredezést.
2012. jan. 30. 09:35
 8/11 anonim ***** válasza:
94%
Szinte bármelyik olaj jót tesz a hajnak. Nekem az olíva túl sűrű, én inkább kókuszt használok. Amúgy szoktak még jojoba, argán, mandula és egyéb olajakat használni. A leghatásosabb egyébként, ha hajmosás után pár cseppet szétdörzsölsz a tenyereden és vizes hajra felviszed (a végére), majd hagyod megszáradni. A megfelelő mennyiségtől nem lesz zsíros kinézetű a haj, viszont csúszósabb, rugalmasabb és fényesebb lesz. Mivel az olaj maga nem hidratál így azért hatásosabb, mert bent tartja a vizet a hajban. Az olíva erre nem túl jó, mert túl sűrű.
2012. jan. 30. 13:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a ricinus olajra esküszöm:D
2012. jan. 30. 19:58
 10/11 A kérdező kommentje:
azt is szoktam használni, de azt az egész hajamra hajmosás előtt. :)
2012. jan. 30. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!