Így rendbe jöhet a hajam?
Tehát lassan 5éve majdnem minden nap vasaltam a hajam most eldöntöttem h csak heti 2x fogom amikor megmosom
szerencsére a hajam vastagszálú erős így nem tett benne hatalmas kárt csak annyit h egy idő után már nőtt és meguntam :/ most kb mell alá ér a hajam ezt szeretném rendbe hozni" szeptemberre :)
Ennek érdekében vettem a hajamra pakolást, hővédősprayt, és most akarok ricinus olajat venni mert elméletileg attól még nő is vmennyit" és akkor heti 2x mosnám meg a hajam és vasalnám ki, ja meg vágattam is belőle most kb 5centit tudom h többet kéne de nem akarok :( majd minden hónapban egy 5centit akarok vágatni :) míg nem látom a javulást rajta:)
Esetleg milyen pakolást ajánlanátok még a hajamra? Ami bevált száraz töredezett hajra amit otthon is elkészíthetek?
Nem csak a hajvasalón, meg a hajpakoláson múlik. Neked is táplálnod kell magad, mert a hajad a tápanyagot főleg a te saját szervezetedből szedi, nem a hajpakolásokból. Étkezz egészségesen és igyál sok vizet. Tudom, hogy ez mármár "közhely", de ez így van. Hajmosás közben az is jó, ha masszírozod a fejbőröd gyengéden, ez serkenti a vérkeringésedet. Használj kondícionálót hajmosás után! Télen próbáld meg sapka vagy kabát alá tenni a hajad, hogy védd a hidegtől, vagy hordd gyakran kontyban. Szárítsd alacsonyabb hőmérsékleten, és ha vasalod, akkor azt csakis hővédővel (de ne spray-vel, hanem olyannal, ami krém állagú). De van egy csodaszer is :): Extraszűz olivaolaj. Önmagában is kenheted vizes hajra, de ha két kanál natúr joghurtot (gyümölcsös is jó:) összekeversz egy kanál olviaolajjal, felkened a hajadra, 30 perig rajtahagyod, és lemosod, azt nagyon szereti a haj :) De nem kell sok belőle!
Vágni pedig nem kell feltétlenül öt centit, elég ha 3 hetente vágsz egy, vagy csak egy fél centit a végéből.
Az én hajam is töredezett, meg száradt nagyon, pedig erős szálú. Nyár óta ezekkel rendbehoztam :) Fodrász nélkül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!