Mi a véleményetek az otthoni hajfestésről? Vagy a fodrász ügyesebben megcsinálja?
Szia! Én is sokáig ezen agyaltam. Aztán nyáron befestettem a hajam otthon, lett amilyen lett. Kb 2 hete elmentem fodrászhoz festtetni, elmondtam neki, hogy milyen árnyalatú legyen, és hogy nagyon fényes legyen. Bőszen bólogatott, hogy oké,olyan lesz amilyet csak akarok. 3 óra múlva elkészültem,hát mit mondjak, semmivel nem lett különb, mint az, amit én csináltam magamnak.
Szerintem fodrásza válogatja, de én még nem találtam egy normális fodrászt, már kb 8-nál voltam össz-vissz. Tehát kérdésedre válaszolva, az én tapasztalazom alapján nem éri meg a plusz költséget, és időt.
Én már befürödtem több fodrásznál.Volt aki úgy gondolta, hogy kérdezés nélkül tesz egy kis szőkét a festékbe és narancssárgás vörösbarna lett a hajam sötét barna helyett! Aszittem elbőgöm magam....Hiába mondtam mit kérek stb.
Volt aki meg sem mosta festéskor a hajam samponnal..Mert szerinte a festék épp eléggé kitisztítja a fejbőrt és a hajat.Hazamentem és ugyanolyan zsíros volt a hajam mint festés előtt(mert festés előtt ugye nem érdemes frissen mosott hajjal lenni).
Ezekután adtam még 1-2 esélyt új fodrásznak,de én otthon jobban megcsinálok már mindent.
Már vágom festem és hajegyenesítőval meg különböző sütővasakkal is olyanokat csinálok,amiket egy 30-40 éves fodrász nem ismer,hiába képzi magát.
2ezer a festék amit használok,és fodrásznál pesten a legolcsóbb külkerületi fodrász is rossz környéken 6ezerért fest....Szóval igen megéri,nem kell 1órát utaznom fodrászért oda-vissza,itthon kényelmesen 30perc alatt megcsinálok már mindent.
Hát egy JÓ fodrász jobban megcsinálja.
Na meg otthoni hajfestegetőknél előbb-utóbb mindig sikerül 1-1 nagy baki, van, akinek derékig érő hajából lett fiúsan rövid, miután több év után valamit elbarmolt. :S
Ha csak 1-2 árnyalatot sötétítesz a hajadon, és elég ügyes vagy, megcsinálhatod otthon. Ha világosítani kell, inkább ne próbálkozz, és a feketét se otthon csináld. Minden otthon festett hajú fekete ismerősömnek olyan a haja, mint a drót, és hullik, aki fodrásszal csináltatja, annak meg szép, fényes és selymes, puha a haja. Magyarázatot nem tudok rá, csak megfigyeltem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!