Hogy lehet itthon szappant készíteni?
Szerintem ez elég macerás + sokba kerül. Ha adhatok egy tippet,a Rossman-ban lehet kapni kézzel készített szappanokat,ezek növényi alapúak. Olyan 500 forint körül van. Vagy rendelj a mannaszappan.hu-ról.
köszi, utána néztem, tényleg elég macerás :(
megnézem a rossmannt :)
Szia!
Én is most akarok a napokban hozzálátni a szappankészítéshez.
Mert a mannaszappan nekem nagyon drága.Kiszámoltam kb.200-400ft között jön ki házilag hasonló szappan és kedvem szerint variálhatom.
+Szerintem az a legmegbízhatóbb ha Te csinálod.
Én nem bíznék a boltiban.
Sajnos nem egyszer találkoztam olyan "natúr" szappannal aminek csak a neve volt az,ha megnézed az összetevőit és a nátrium-hidroxidon,oliva olajon és a vízen kívül más is van benne akkor nem annyira natúr.
Annyi "nehézség" az olivás szappanoknál,hogy annak a leghosszabb az érési ideje.Míg egy átlagos szappan 4-6hét alatt érik be az oliva több hónap van,hogy fél év.De érdemes kivárni!!:) A titok sokat kell csinálni és akkor szépen lassan beérnek.
Több módja is van itt találsz róla infó,
NAGYON RÉSZLETESEN VIDEÓVAL:
És kipróbált receptek is vannak itt,ami ritka mert mindenki kincsként őrzi... ;)
A hideg eljárással készülőt választanám/válaszom.
Sok sikert!
Irj,ha sikerült csinálni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!