Mikor alkalmazzak borotvahabot?
15 éves fiú vagyok. Eddig kétszer borotválkoztam, mindkétszer borotvahab/zselé/gél ( tökmindegy minek hívjuk )nélkül, úgyhogy nem erős a szőrzetem.
Kérdésem: Mikor alkalmazzak borotvahabot? illetve felsérthetem-e azzal a bőrt, ha nélkülözöm a habot?
Borotválkozáskor mindig kell, de ha hab nélkül le tudtad borotválni akkor még csak pihéid vannak. A hab felpuhítja a szőröket és óvja a bőrt, könnyebben siklik a borotva is és ápolja is a bőrt aminek elég nagy stressz a borotválkozás. Szóval minél korábban kezd el, még akkor is ha úgy érzed, hogy nem lenne rá szükséged.
F/35
Nem, az, hogy a bőr erősödik a borotválástól mítosz, ami még mindig nagyon széles körben elterjedt és sokan meg vannak győződve az igazáról. Nem fog erősödni attól, hogy leborotválod, attól fog erősödni, hogy beindulta hormontermelésed és férfiasodsz.
Borotválkozz bátran és használj habot vagy gélt vagy ami jól esik. Pár hónap/év és úgy beindul, hogy már unni is fogod. Akkor is, ha leborotválod és akkor is ha nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!