Hogyan alkalmazzátok a tojáspakolást ( hajra)?
Hajmosás előtt vagy után?
Illetve miből keveritek ki pontosan?
Meddig van rajta?
Mindig hajmosás után!!
itt van pár tipp:
Zsíros hajra:
Egy tojásfehérjét dolgozzunk el egyenletesen a hajunkon, és 20 perc múlva, samponnal alaposan mossuk meg. Végül egy bögre vízbe csavarjuk egy citrom levét, majd öntsük a hajunkra. ezután hideg vízzel öblítsük ki még egyszer a hajunkat.
Száraz, töredezett hajra:
Egy bögre zsírszegény tejet és egy tojást verjünk fel, míg a keverék habos nem lesz. Ekkor vigyük fel a hajunkra, majd 5 perc múlva öblítsük le. Hetente legalább kétszer ismételjük, hogy a hajunk kellően hidratálttá váljon.
Tartás nélküli hajra:
Ez az egyik legegyszerszerűbb recept, mindössze egy tojásra van szükség hozzá: a benne lévő fehérjék javítják a haj erősségét, és masszívabb tartást kölcsönöz neki. Egyenletesen masszírozzuk a hajba az elkevert tojást, és hagyjuk rajta. Fél óra múlva öblítsük ki.
Hajkondicionáló:
Keverjünk össze egy bő evőkanál joghurtot ugyanennyi mézzel, majd adjunk hozzá egy teáskanálnyi mandulaolajat és egy tojássárgáját. A masszát kenjük az előre bevizezett hajunkra, majd fél óra múlva öblítsük ki.
Hár én egyátalán nem így készítem a tojáspakolást, amit az előző válaszoló leírt.
Elősször is lehet száraz és vizes hajra is, de vizes hajra célszerűbb, mert a egyrészt könyebb felvinni a pakolást, másrészt a víz felnyitja a hajszálakat és a tápanyag gyorsabban bejut a haj szerkezetébe és felszívódik.
Én vizes hajra kenem fel.
Már 1 éve tojáspakolással is ápolom a hajam így vannak jó tapasztalataim. Korábban a tojás sárgájához olivaolajat öntöttem,de mostmár az tojás és az olvaolaj mellé hozzákeverem az avokádót is.
Egyrészt azért jobb, mert jobban besűrűsödik és nem folyik annyira mint a szimpla tojáspakolás, másrész az avokádóben rengeteg tápanyag és vitamin van, ami még jobban kiegészíti a tojás melett a tápláló hatást.Melette hidraltálja is a hajat.És majd el felejtettem, a pakolást 3 óra hosszáig szoktam a hajamon hagyni és az avokádós pakolást nagyon jól felszívja a hgajam. Ha sima tojás pakolást anno 1 óráig hagytam a hajamon, mert 1 óra alatt már felszívódott.
Egy jó tanács. Minél tovább van a hajadon, anál több tápanyagot szív fel a hajszál, de ki kell tapasztalni, mennyi idő kell, hogy jól felszívódjon.
A másik tanács, mikor a pakolás a hajdon van, célszerű fürdősapit vagy nejlont a hajra tekerni, mert az melegen tartja a fejbőrt és a pakolás jobban kifejti hatását. Valamint még mindez melett a fejet törölközővel bebugyolálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!