Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Gyprsabban nő a hajam, ha...

Gyprsabban nő a hajam, ha frissen van vágva?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy a frissen vágott haj gyorsabban nő, mint az, amelyiknek már töredezett a vége? Vagy ez hülyeség?
2011. okt. 23. 21:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
nem nő gyorsabban, de gyorsabban hosszabb lesz, mert eltávolítod azt a részt, ami mindig letöredezne, így az egészséges vég nem törik tovább, nem rövidül a töredezés által (na jól megaszondtam, de úgyis érted :)
2011. okt. 23. 21:20
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi:) akkor azt ajánlod, hogy ha a növesztés a célom, akkor vágassak le a végéből egy kicsit, hogy gyorsabban megnőjjön?
2011. okt. 23. 21:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Ősi mítosz, hogy a szőr megerősödik és gyorsabban nő ha borotválják, vágják. Nem, nem nő gyorsabban. Az empirikus megfigyelések pedig hamisak, tehát felesleges azt írni, hogy "de nekem...".

Nem nő gyorsabban, csak az történik amit az első válaszoló írt.

2011. okt. 23. 21:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Csakis akkor vágass ha töredezett.
2011. okt. 24. 00:24
 5/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen!
2011. okt. 24. 06:28
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem nő gyorsabban a vágástól, ahogy már írták előttem.

Viszont én amondó vagyok, hogy legalább 3 havonta 1 cm-t le kéne vágni belőle, már csak a töredezés megelőzése miatt is. Én már elkövettem azt a hibát egyszer, hogy sokáig nem vágattam a hajam, meg is lett az eredménye. Elvékonyodott és tört, egy idő után szinte nem is lett hosszabb. Aztán elkezdtem rendszeresen vágni és nagyon szépen megvastagodott a vége, egészséges lett. Meg is nőtt combközépig érőre. Rendszeres vágás nélkül biztosan nem tudtam volna megnöveszteni. Most is havonta-2 havonta vágom a végét. Jobb megelőzni a töredezést, mint hogy utána sokkal többet kelljen levágni miatta.

2011. okt. 24. 07:05
 7/10 anonim ***** válasza:
nem
2011. okt. 24. 08:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Kedves Rapunzel! Mennyi idő alatt nőtt meg a hajad? Nekem a mellemig ér, és kb a mellem alá szeretném, hogy érjen.
2011. okt. 24. 11:51
 9/10 anonim ***** válasza:
első vagyok - nekem a fenekemig ér és kleopátrából idáig megnöveszteni kb 8-9 évig tartott, kb 2havonta vágok a végéből pár centit (ami el van töredezve)
2011. okt. 24. 15:33
 10/10 anonim ***** válasza:

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:51

Így nem tudom megmondani, mindig is hosszú volt. Általánosban derékig-csípőig ért általában, aztán megnőtt fenék alá érőre, mire fősulira mentem. Azóta meg a 3-4 év alatt combközépig érőre, de ezalatt már mindig vágva volt, korábban pedig csak nagyon ritkán. Most már nem nagyon akarom növeszteni, úgyhogy havonta 1-2 cm-t levágok, hogy ne legyen hosszabb.

Kérdező: Bocs az OFF-ért. :)

2011. okt. 24. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!