Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért ilyen a hajam? Mit...

Miért ilyen a hajam? Mit tudok vele csinálni?

Figyelt kérdés
Szóval az a problémám , hogy nem nő a hajam és nagyon hullik , töredezik.8 hónapja nem nőtt semmit.Használom a ricinusolajat kb. 1 hónapja , de mintha attól csak jobban hullana ... És nem vasalom , nem használok hajszárítót , nincs dauerolva meg semmi... kérlek segitsetek.Mi a jó megoldás erre? :S 15 / L
2011. aug. 24. 10:39
 1/6 anonim ***** válasza:
48%

barátnőm is így van, ez ellen még az orvosok sem tudnak tenni....

amgy meg a ricinus olaj nagyon rossz hajra, mert tényleg csak hullik tőle, az enyém is, meg a barátnőimé is, ígyhát nem használjuk....

amúgy meg azért van, mert a hajhagymáis elhaltak :S

ezen max a hajhagymabeültatés segít...

de az is lehet, hogy azért nem nő, mert a hajad vége mindig letörik :S

2011. aug. 24. 10:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Fözzel minden reggel thymian teat,sajnos nem tudom a magyar nevet,es reggel,este,jol maszirozd a fejbörödbe.Nagynenemnek,aki mar idösebb,nagyon segitett hajhullasra.
2011. aug. 24. 10:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Esetleg látogass meg egy fogorvost, mert a gyulladt fogtól is hullhat a haj, vagy bármilyen gyulladástól!!!
2011. aug. 24. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Első körben én a helyedben elmennék háziorvoshoz. Kapsz beutalót vérvételre. Ott kiderül, hogy van-e vitamin hiányod. Vagy esetlegesen a gyulladást is vizsgáltasd ki. Lehet fog, fogíny, gócosan maradt mandula, de bármi egyéb, akár apróság is.

Ha ezek se jönnek be, akkor menj el bőrgyógyászhoz. Hátha valami fejbőr probléma van.

Ha az se segít, akkor nőgyógyász. Lehet, hogy valami időszakos tini hormonzavarról, változásról van csak szó.

Szerintem amíg ezeken nem mentél végig, ne használj semmi külső kencét, hogy tudd, mikor mitől jött rendbe, mi volt a baj, ha rendbe jön.

Ha ezeken túl vagy, és semmit nem állapítanak meg, akkor én megpróbálkoznék egy életmód váltással.

Nem tudom mennyit sportolsz, de heti 3x kellene. Próbálj egészségesen táplálkozni, változatos, rendszeresen.

Esetleg valami vitamin pótló hajkapszulát is szedhetsz, de csak akkor, ha úgy érzed.

Igyál nagyon sok vizet.

És erre jöjjön rá az, hogy cseréld le a kozmetikumaidat, ha lehet natúr cuccokra.

A ricinust hagyd, ha nem vált be. Próbálkozz más hajolajjal. Pl kókuszolaj.

De először doki.

2011. aug. 24. 11:42
 5/6 anonim ***** válasza:
* de csak akkor, ha úgy érzed, hogy menzán vagy nem tudom, nem elég változatos, egészséges a kaja
2011. aug. 24. 11:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Most komolyan vártál 7 hónapot, mielőtt leglaább otthoni kúrákba fognál...? O_o

Először is látogasd meg a háziorvosod, csináltass egy teljes labort. Az eredmény valószínűleg gyulladásra utaló jel, esetleg még vashiány lesz. Ekkor jöhet a góckutatás, első körben nőgyógyászat, fogászat, fül-orr-gégészet. Ha ezek között nincs, akkor komolyabb belső oka is lehet akár, de valószínűleg csak valami gyulladás. Ha kezelik, akkor a hajhullás is megszűnik hamar utána.

Ha gyulladás nincs, csak vashiány, akkor szeded a vasat, mellé nem árthat valami vitaminkészítmény, esetleg célzottan szépségvitamin, mert valószínűleg az egyoldalú, egészségtelen táplálkozás miatt alakult ki. Meg a kúra után nem árt jobban figyelni erre is.

Fodrásznál nem tudom mikor voltál, de nem ártana meglátogatni, mert gyakran azért nem látszik, hogy nő a haj, mert több törik le. Mivel nem vasalod, fested, stb a hajadat, ezért az is szóba jöhet, hogy gyenge a fejbőr, a hajhagymák, és nem bírja a súlyát, érdemes lenne egy rövidebb fazon keresni.

Ha hosszú a hajad, akkor még az is oka lehet, főleg, hogy nem szárítod a hajad. Nekem ezzel volt bajom. Mivel lassabban szárad, a fejbőr bepállik, meg amúgy sem tud rendesen szellőzni, és tuladjonképpen berohad a haj. Sajnos az enyémen a ritkítás sem segített, levágattam, és azonnal megszűnt a probléma, azóta megint hosszú hajam volt, és szebb, mint volt. :) A hajszárító azért ésszes alkalmazva nem akkor ártalom a hajnak, langyos levegővel, nagy teljesítményű hajszárítót használj, és ne érjen közvetlenül a haj felületéhez, szóval csak messzebről.

Esetleg bőrgyógyászati oka is lehet, de annak lennének bőrtünetei, pl. korpásodna a hajad, ez esetben bőrgyógyász segíthet, lehet allergia, gomba, seborrhea, stb.

Ezek közül valamelyik valószínűleg megoldja a problémádat, én is sokáig szenvedtem vele anno, de hidd el, nem megoldhatatlan. :)

Ja a ricinusolajat meg nem javaslom, kipróbáltam a patikus lebeszélése ellenére, de a dokim is ugyanazt mondta, meg a fodrászom: többet árt, mint használ, mert sűrű olaj, beül a pórusokba és befullasztha a bőrt, ami hosszabb idő után hajhulláshoz vezethet.

2011. aug. 24. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!