Ne kapargasd a korpát mert csak annál több hajad fog vele együtt menni. Hajmosásnál finoman dörzsöld be a sampont a fejbőrbe és langyos, kézmeleg vízzel mosd le, utána pedig szárítsd meg rendesen. Ja és használj korpásodás elleni sampont.
Van még egy verzió is: lehet hogy egy bőrbetegség kezdeti tünete az amiről írtál. Ilyen betegség a psoriasis és a seborrhea dermatitis (én utóbbiban szenvedek kb. 14 éves korom óta, gyógyíthatatlan, csak a tüneteket lehet megszüntetni, 2-3 naponta kell kenőcsöt használnom rá). A biztonság kedvéért menj el bőrgyógyászhoz!
2011. aug. 21. 17:02
Vegyél a dm-ben vagy bioboltban teafa illóolajat és hajmosáskor a kezedbe nyomott sampon adagba cseppents belőle 4 cseppet, és úgy moss hajat. Ha 2 hét után se javul, akkor bőrgyógyász!
2011. aug. 21. 17:04
Vagyis úgy mondom inkább, hogy 4 mosás után se javul. (Nem tudom milyen gyakran mosod a hajad persze.)
2011. aug. 21. 17:05
4/10 A kérdező kommentje:
elöször amit első írt kipróbálom meert eddig sose szárítottam a hajam viz után direkt hogy úgy beálljon ahogy hagytam.. lehet ez volt abaj meg hogy kapargattam
5/10 A kérdező kommentje:
De hogyan szárítsam? mert azt olvastam hajszárító csak jobban szárítja a hajat, ha meg dörzsölöm törölközövel olyan mintha kaparnám akkoris hullik a korpa mint az állat akkor micsináljak?? meg azt is olvastam hogy masszírozni kell meg fésülgetni gyakran de akkoris olyan mintha kaparnám :S
Szerintem a hajmosás utáni rögtön szárítás annyit segít, hogy nem fázik meg a fejed. Ha megfázik a fejed, akkor is korpás lehet, de ez nem valószínű, hogy így történt nyáron.
2011. aug. 21. 17:20
7/10 A kérdező kommentje:
A bőröm is hámlik egyébként de azt hidratálom, a fejbőröm nem lehet? Mert korpás bőrtípusom van és lehet hogy fejem is ettől hámlik/korpásodik
8/10 A kérdező kommentje:
ja és azt hogy döntöm el hogy zsíros korpa vagy száraz korpa???:O
Hát ez szerintem tipikusan az a dolog, amit drogériás csodaszerek nem oldanak meg, sőt, gyakran rontanak rajta.
Kérj időpontot bőrgyógyászhoz, majd megmondja, hogy pikkelysömör, ekcéma, allergia, vagy mi lehet az oka.
Ha tippelhetek, szerintem gomba, arra a Nizoral általában beválik, ha nem sajnálsz rá 3ezret, akkor adj neki egy próbát.
2011. aug. 21. 18:17
A száraz korpa hullik, a zsíros meg nem. Az ilyen zsíros réteget képez a fejbőrön.
2011. aug. 21. 18:18
Kapcsolódó kérdések: