Miért mondják sokan, hogy a napi hajmosás NEM káros?
Tudom,hogy már volt kismillió ilyen kérdés,de nekem mindenki azt mondja,hogy káros...a szüleim,a fodrászom,az orvosom (hajgyógyász) stb...
Meg volt olyan ismerősöm,aki egy darabig minden nap mosta,és kihullott az összes haja kishíjján,csak orvos tudott vele mit kezdeni:S
Én amúgy három naponta mosok hajat,de mi erről a vélemény? Káros vagy nem?
Oké,ha zsíros,meg kell mosni,de naponta nem túlzás egy kicsit?
Milyen gyakran mossuk a hajunkat ?
Ez a kérdés örökösen előkerül, mert továbbra is vannak, akik a gyakori hajmosás pártján állnak, míg mások szilárdan állítják, hogy az árt a hajnak, elsősorban zsírosabb lesz tőle. Több fodrászt és bőrgyógyászt megkérdeztünk, többségük szerint nem ártalmas a gyakori, akár minden napos hajmosás. A zsírosodás ugyanis a fejbőrben lévő faggyúmirigyektől függ, a gyakori, de enyhe hajmosás nem serkenti ezek működését. (Az más kérdés, hogy hosszú hajúaknak ez nehezen kivitelezhető, hacsak nem időmilliomosok.) De azért arra nem árt odafigyelni, hogy ne túl erős sampon legyen – vannak kifejezetten mindennapi használatra kifejlesztett változatok – és elég, ha csak rövid ideig hagyjuk rajta.
Nem tudom, hogy miért kérdőjelezik meg egyesek (most nem rád gondolok) az orvos(ok), a fodrászok SZAKtudását és SZAKÉRTELMÉT e téren... kiábrándító az emberi hülyeség...
Káros, mert folyamatosan meglazulnak a hajhagymák pórusai, meg a hideg-meleg (időjárás, szél, stb) hatások sem tesznek jót neki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!