Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajápolási tanácsokat várok!...

Hajápolási tanácsokat várok! Írnátok párat?

Figyelt kérdés
Légyszives írjatok nekem mindenféle hajápolási tanácsot! :) Úgymond mániákus vagyok a hajammal kapcsolatban, fontos hogy mindig szép és egészséges legyen. Ötleteket várok hogy hogyan tudnám megőrizni egészségét, termékeket is írhattok, hogy szoktátok mosni és mivel (esetleg szárítani?), ápolni, stb. Milyen gyakran vágatjátok? Melyik az egészségesebb frizura: fokozatos vagy teljesen egyenes (úgy értem, melyik az, ahol kevésbé törik a hajvég)? A mindennapos hajápolási tanácsokat is várom! Nagyon szépen köszönöm előre is :)
2011. aug. 11. 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:

én pl balzsam helyett gliss Kur,pantene pakolásokat használok. serical latte pakolást használok ezenkívűl hetnte 1x,1-2 óráig,nagyon jó:) + leave in spary(gliss kur) és hővédő(lee stafford). néha vmelyik pakoláshoz keverek egy kis mézet,hajmosás után 30 percig rajta hagyom,annyira puha lesz tőle,hogy hihetetlen:)

17L

2011. aug. 11. 14:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt még meg tudnád mondani hogy a hővédődet hol veszed? Mert én is akartam venni valami jót, de egyszerűen egy drogériában sem találok jót, mindenhol a Syoss-t ajánlják. Hány naponta mosod a hajadat, és milyen hosszú?
2011. aug. 11. 14:22
 3/7 anonim ***** válasza:
douglas. de elvileg media marktban és saturban is lehet kapni. elég drága de megéri. mellem alá ér kb 5cm-vel és 2-3 naponta mosom:)
2011. aug. 11. 15:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Én most Garnier Naturals Avokádó-Karités sampont/balzsamot használok, fényes tőle a hajam, bár kicsit nehezíti. Eddig dm'bn vettem Cosmetic Plant'os csalánsampont, nagyon szerettem, mikor egy időben korpás volt a hajam, bár Magyarban nem tudom, hogy van-e, én Romániában élek. Lehet visszatérek rá. Hajpakolást nagyon ritkán használok, abból a Kallos placentásat :D (növényi placenta, esetleg, ha nem hallottál még róla). Hála az égnek, szép hajam van, fényes, nem annyira zsírosodós és nem törékeny. :) Kb. 4 havonta kell vágatnom. Az egyenes haj egészségesebb, mert ha tépett a hajkorona, akkor a fodrász nem tudja mindenhonnan levágni a töredezett részeket. Én júniusban vágattam le a kicsivel lapockámig (?) érő hajamat váll alá érőre, hogy legyen egyenes, de még így is van benne egy "lépcső". Egy időben használtam a ricinusolajat, bár összevissza, végül abba hagytam, mert nem volt időm rá. Nagyon beváltak a Panetene balzsamok is. Uhh, más most nem jut eszembe a hajról, pedig én is mániákus vagyok. :)) Ja igen, nem szoktam sosem szárítani, hajmosás után hideg vízzel még "átlocsolom" a fejbőröm (pár mp'ig, nehogy megfázzon, mert attól korpásodhat), vasalni nagyon-nagyon ritkán szoktam, inkább suliidőben, akkor is hővédőt használok. A hővédőm Balea, dm'ben kapható. Nekem fekete színű dobozos van, nagyon szeretem és jó az illata, a Syoss nagyon alkohol szagú.

Azt hiszem kb. mindent leírtam. :D

Remélem hasznos volt a válaszom. :)

2011. aug. 11. 19:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia ebben a témában én is nagyon mániákus vagyok:D. Eddig csak arra hajtottam, hogy puha legyen a hajam és ne törjön...aztán egyszer kielemeztem a Glisskur fújós balzsamját..hát rosszul lettem.. annyi rákkeltő dolog van benne, hogy nem igaz...(Tök jó, hogy mielőtt ezt megtettem volna épp vettem egy újabb flakonnal:S) Eddig Glisskur sampont használtam, kétszer mostam meg vele a hajam, majd latte hajpakolás, kimostam, megtöröltem, rá glisskur fújós hajpakolás és a végére szilikon hajcsepp. (nah most tudni illik, hogy a szilikon egy rákkeltő bomba...)Ezért utána olvastam a dolgoknak, és nagyon sok helyen írták, hogy a kókusz olaj a csodaszer, a világ legegészségesebb dolga.. kívülről és belülről egyaránt. Rendeltem is, igaz én szűrt olajat rendeltem, ami elsősorban étkezésre való, de nem baj:) nagyon puha lett ettől is a hajam. Most már így ápolom:

Mielőtt hajat mosnék, az előtti este bekenem a fejbőröm ricinus olajjal, a haj hosszomat pedig kókusz olajjal, belebújok egy sapkába. Reggel mikor felkelek, leveszem a sapit, megmasszírozom a fejbőröm, majd lemosom az olajat, ismét 2x Glisskurral. Utána al latte hajpakolás félóráig, majd lemosom. megtörlöm és a végére teszek egy pinduri kis kókusz olajat, ha nem muszáj nem szárítom meg, de azért télen jobb hogy ha a fejbőröd nem vizes, mert könnyen megfázhat... kb ennyi:) de mindig nézem az újdonságokat, hogy mi lehetne még ennél is jobb (bár kétlem, hogy ennél jobb lehet valami:) )

Remélem segítettem:)

2011. aug. 12. 11:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Utolsó előtti válaszoló: már meg is vettem a hővédőt a DM-ben, tetszik!
2011. aug. 13. 12:55
 7/7 anonim ***** válasza:

11:42 nek köszi!:) kipróbálom énis!

rendelek ricinus olajat és kókusz olajat is!!

nekem nagyon göndör hajam van,és egyszerűen szenvedek vele

2011. aug. 17. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!