Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szerintetek káros, ha 2...

Szerintetek káros, ha 2 naponta mosok hajat?

Figyelt kérdés
2 napig szép, 3. nap reggelre meg bezsírosodik, utálok hozzáérni.
2011. júl. 29. 06:29
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
nagyon nem tudok sampont váltani, mert festetem a hajamat, nem mindegy, mit kenek rá, mert kifakul. 18 éves korom óta őszülök, muszáj festetni.
2011. júl. 29. 13:57
 22/24 anonim ***** válasza:

A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 07:57

Ott a pont! A szulfátmentes samponok sokkal kevésbé károsak. Kipróbáltam jó sokat, de a sárga Dulgon kids meg a Babylove/Babydream vált be leginkább.

Amúgy az hülyeség, hogy mindenki csak hetente mossa a haját, mert az a jó. Akinek 2 nap után zsíros, az 5 napig még úgy mászkáljon? Én is kipróbáltam, hogy 3 hónapig hetente mostam, hátha akkor nem fog olyan hamar zsírosodni, de semmi változás nem volt. 3. napra ugyanúgy zsíros volt. Nem mindenki egyformán hajlamos rá, hogy zsíros haja legyen, örökölni is lehet például. Egyik ismerősöm ritkábban mos hajat, és 2 hét után sem volt egyáltalán zsíros a haja, úgy nézett ki, mintha előző nap mosta volta.

A fodrászoknak nem mindig kell hinni, ők terjesztenek olyan hülyeséget, mint hogy minél sűrűbben vágatod a hajad, annál gyorsabban nő, hogy a festés nem káros ha fodrász csinálja, stb. Arról nem is beszélve, hogy azoknak a fodrászoknak akikkel eddig beszéltem fingjuk sem volt róla, hogy mondjuk mik egy sampon összetevői, azoknak milyen hatása van, a balzsamok mit tartalmaznak, hogy hogyan kell olajozni egy hosszú hajat, mitől káros a hajra egy műanyag fésű... És menő belvárosi szalon volt, ahol egyébként szépen dolgozott a fodrász, azzal semmi gond nem volt.

Az a lényeg, hogy valamilyen szinten minden árt a hajnak, a mosás is. Viszont attól nem fog tönkremenni, hogy 2-3 naponta mosva van. Évek óta 2-3 naponta mosok hajat, és combig érő göndör egészséges és fényes hajam van.

A hajszárító, hajvasaló, göndörítő, dauer, kémiai egyenesítés, festés, rossz eszközök, durva bánásmód árt neki igazán.

2011. júl. 29. 18:54
 23/24 A kérdező kommentje:

köszi, kipróbálom ezeket, ha nem jön be, rákenem a gyerekekre :) balzsamot mit használsz? Azért nem lehet semmi ezt a hosszú hajat mosni :)

egyébként nekem a terhesség alatt volt olyan, hogy hetente mostam, de csak az igényesség miatt, mert egyáltalán nem volt se zsíros, se korpás, semmi, de hát ez elmúlt.

2011. júl. 29. 19:15
 24/24 anonim ***** válasza:
Garnier Fructis Tápláló Ápolást. De igazából nem is ez a lényeg, hanem az olaj. :)
2011. júl. 30. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!