A Henna hajfestékeknél az aranybarna, vörös, mélyvörös ezek mind természetes alapanyagúak? Vagy ezekben is vannak vegyszerek, mint a fekete henna porban?
Mert azt tudom, hogy a fekete henna az nem természetes.
De akkor a vörös meg ezekhez hasonló többi henna por azok természetes alapanyagúak? Vagy csak a sima barna az, ami nem roncsol?
Ha mondjuk vörösesbarna hajszínt akarok, az befogja úgy a hajamat?
Bocsi, a sok kérdésért.
Én úgy tudom hennából egyféle van csak, vörös. És a szín a saját hajad színétől, illetve attól függ, hogy mennyi ideig hagyod rajta. Ezen kívül nagyon nem lehet irányítani, hogy milyen lesz. A többi nem igazi. Az igazi henna nem ártalmas, nem roncsol, hanem ápol. Viszont előtte és utána bizonyos ideig nem lehet vegyszerekkel kezelni a hajat mert akár ki is hullhat.
Az én hajam is hennával van festve, meg vagyok vele elégedve.
Utoljára tavaly volt befestve de azóta nem volt rajta semmi.
Az eredeti hajszínem barna, néha világos néha közepes barna.
Én úgy tudom, hogy az igazi henna meg barna :S: D
feketét úgy sem akarok venni,
de ha többit veszem meg mondjuk aranybarnát akkor az az igazi.
Ha hosszabb ideig hagyom rajta mondjuk 4 órán keresztül akkor nagyobb hatást fejt ki ?
És tényleg ápolja a hajat? Fényes lesz tőle, esetleg dúsítja?
A természetes henna vörösre festi a hajadaté ápol. Az, hogy milyenre pontosan, nehéz megmondani, a hajad színétől, minőségétől is függ.
Vannak hennás hajfestékek minden színben, de azokban ugyan úgy vannak vegyszerek.
Minnél hosszabb ideig van rajta, annál vörösebb lesz. Illetve minnél világosabb a hajad, annál vörösebb lesz. Ha pl fekete, akkor csak vöröses fénye lesz.
Az én hajam vöröses barna (van benne szöke csík is- természetes! xD), egy estét volt rajta és répavörös lett. :P De aztán szépen beáll egy normál színre egy idő után, és akkor az marad olyan. Nagyon jó, mert akkor már egyáltalán nem látszik, hogy nem természetes szín, mindig másmilyennek látszik a fényben.
És ápolja a hajat, fényesebb tőle meg puhább is egy kicsit, persze ne várj csodát.
És hol lehet beszerezni hennát, amiben nincsenek vegyszerek?
Ha vörös az eredeti az nem baj, mert vöröses árnyalatot szeretnék a hajamnak.
Nekem inkább közepes barna se nem sötét, se nem túl világos, de inkább hajlik a világosabb felé. :D Még kezdő vagyok henna téren.
És mikor kopik le teljesen a henna festék?
A henna nem kopik csak lenő. Legalábbis nekem így mondták.
Ha biztosra akarsz menni, akkor én tudom ajánlani antalvali oldalát, ő mindenféle bio dolgokkal foglalkozik. A nővérem is ilyen biomániás, ő tömköd engem is ilyen dolgokkal, a hennát is ő hozta. :)
Igen kíváncsi vagyok :) Küldesz?
Szóval akkor lenövéses lesz nagyon?:S
Nos, igen, de mint említettem, a henna nagyon természetesen hat. Konkrétan nekem kérdezni szokták a lenövésre, hogy "dejó frizura, hol csináltad?" Mert nem hat természetellenesen, beleolvad a saját hajad színébe.
Ha viszont nem akarod hogy lenövéses legyen akkor megint be kell festeni, vagy ha letelt az idő (pár hónap), akkor befestheted "vegyszeres" festékkel is. A szín intenzitása egy idő után egyre kisebb lesz de azért látható.
Nekem a képen még az elején van, azért olyan sötét, de már ott sem annyira mint festés után volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!