Sehogy sem tudok lebarnulni (kérdőjel? )
Már tavaly óta nem tudok lebarnulni,egyáltalán nem megy. Használtam 50faktorszámú naptejet is,most jelenelg 12est használok.Félórát szoktam kb,délelőtt 10kor,vagy délután 3-4óra körül. De van,hogy 5kor fekszek ki,attól függően,hogy milyen az időjárás.
Szoláriumba nem megyek,napbarnított bőrt szeretnék,csak sajnos leégni ,sem barnulni nem tudok,egyszerűen..Sajnos fehér bőrű vagyok,alapszinem sincs meg,bár nem sápadt fehér vagyok,sokszor mondják,hogy : jó fehér vagy! Barnulj már..
14/L
Igen sajnos a genetikai adottságokat nem lehet megváltoztatni. Egyébként még azt tudom javasolni, hogy fogyassz karotinban gazdag ételeket, esetleg táplálékkiegészítőket. Szépen megszínezi a bőrt belülről, és nehezebben is égsz le, mert fényvédőként is működik. Persze állítólag csak plusz két faktort jelenthet max, úgyhogy csak óvatosan. Meg idő is kell amíg beépül.
Táplálék kiegészítőknél az előírt adagolást nagyon ne lépd túl, mert akkor meg besárgulhatsz, ami ugyan nem veszélyes, gyorsan el is múlik, de lehet nem fog tetszeni.
Én egyébként ezt csinálom, télen is viszonylag kellemes színem volt szolárium nélkül. Van erre egy nagyon alkalmas gyerekitalként árusított gyümölcslé, ami viszonylag sok karotint tartalmaz. :-D
A napfényt egyébként nagyon egészséges tud lenni, ha mértékkel élvezik, mert ugye bőr D-vitamin előállítását beindítja, ami nagyon fontos a csontok és a fogak egészsége miatt, illetve antioxidáns is stb. Még a fehérbőrűeknek is javasolt néha napra menni, amennyiben el tudják kerülni a napégést.
Bár, ahogy írtad, Te okosan csinálod, mert nem a legerősebb napra fekszel és nem is túl sokat. Talán azt is megpróbálhatnád, hogy nem kened be magad naptejjel mikor kifekszel és ha érzed, hogy kezdesz égni/pirosodni, akkor azonnal abbahagyod a napozást. Lehet nem lesz fél óra, de esetleg jobb hatásfokkal működik.
Ha ez sem működik akkor ne csüggedj! A fehér bőr is nagyon szép tud lenni és van akinek nagyon jól is áll. :-)
Nincs ezzel semmi baj.
Köszi szépen. :)
A hosszú választ is köszi,megfogadom a tanácsaid. :)
az én bőröm is ilyen,de én nagyon sápadt vagyok,télen majdhogynem kékes beütéssel.
én azt csinálom,hogy délelött vagy délután kifekszem a napra kb fél órát,de úgy hogy nem kenem be magam.hát most már olyan színem van,hogy másnak még fehér,de legalább nem világítok.
és csak egy icipicit pirulok meg,ami másnapra már be is barnul :)
igaz nem látványos,mert csak apró léptek,de még mindig jobb mint hirtelen leégni...
Igaz,köszi :)
Mindenkit felpontoztam amúgy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!