Kipróbáljam? Megéri a hat hetes szenvedés?
Nagy baromság. Én a helyedbe nem próbálnám ki. Főleg nem nyáron. Gusztustalan dolog. Én amondó vagyok, hogy aki megteheti, hogy tisztálkodjon az éljen a lehetőséggel.
Amúgy a fejen is bőr van. Ennyi erővel arcot sem kéne mosnia annak akinek zsírosodik az arca, orra...
És 6 hétig ki se fogsz menni az utcára vagy a nagy melegben sapkát fogsz viselni??? Mégis ezt, hogy gondoltad nagyon érdekelne...
Szerintem értelmetlen dolog és egyszerűen visszataszító, gusztustalan:S
Ez így semmiképp nem igaz, hogy öntisztuló lesz. A fejbőrből kiváló faggyú valóban baktériumölő hatású, de ha felhalmozódik csak beleragad a kosz. Ha nem mosol hajat hosszú ideig, akkor egy idő után nem lesz zsíros, mert beáll a fejbőr egy szintre, és nem termel felesleges zsírt. Ettől viszont a levegőből a hajra kerülő por, szmog, cigifüst, stb. ugyanúgy a hajadon marad. Amúgy a módszernél alapvető fontosságú, hogy 100% természetes vaddisznósörte kefével naponta át legyen kefézve a haj, és a kefét minden nap ki kell mosni. Ez a kosz és zsír egy részét eltávolítja, de azért marad belőle a hajon is jócskán. Én biztos nem próbálnám ki... Azon alapszik persze, hogy régen sem mosták annyit a hajukat az emberek, de akkor a levegő is sokkal tisztább volt. Ha csak simán eldöntöd, hogy ezentúl nem mosol hajat, és kefét sem használsz, akkor az elhalt hámsejtek sem tudnak távozni a fejbőrről, hanem felhalmozódnak és remek alapot adnak a fertőzéseknek.
Ettől egy fokkal jobb, mikor csak vízzel mos hajat az ember. Az azért a por és egyéb szennyeződések egy részét leviszi, a zsírt viszont nem.
Ha tudsz angolul keress rájuk a neten: "no water" vagy "sebum only" washing, a vizes meg a "water only washing method".
Egyiket sem próbáltam, de szerintem nem is nagyon fogom. Egy másik módszert viszont 9 hónapig alkalmaztam, és teljesen bevált. Csak szilikonmentes balzsammal mostam hajat ("conditioner only washing"). Nem használtam sampont, csak 2 havonta kb. Nagyon jó puha és könnyen fésülhető volt a hajam, és egyáltalán nem volt zsíros. Ez a módszer amúgy sokkal többeknek beválik, mint az előző 2. Különösen hasznos, ha hosszú haja van valakinek, de nem könnyű megfelelő balzsamot találni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!