Az arclemosót mikor (nap melyik szakaszában? ) ajánlott használni?
Figyelt kérdés
Eddig úgy csináltam a tisztítást, hogy reggel-este arctej és tonik. Most vettem egy Clean&Clear-es arclemosót. Az utóbbi napokban úgy csináltam, hogy reggel arctej és tonik, este pedig arclemosót és tonik. Hogy csináljam?2011. júl. 15. 09:30
1/4 anonim válasza:
A lemosók nagyon szárítanak, a tonik annál is jobban. Ez akár még fokozhatja is a zsírosodást, mert a bőr próbálja a szárítást kompenzálni. Miközben már olyan száraz, hogy hámlik. Bekened krémmel, mert húzódik, ettől megint zsírosabb lesz, amit lemosóval próbálsz eltüntetni.
Nem szabad bedőlni a reklámoknak! Természetesen kell az arctisztítás, de természetes alapú, vegyszermentes kozmetikumot használj.
Én arclemosót este használok, reggel és este könnyű nappali krémet, ha éppen kell, de nyáron pl. nem kell, tonikot pedig soha. Reggel csak vízzel mosom az arcom.
2/4 anonim válasza:
Szerintem az arclemosó tejet használd inkább este a smink nyomainak eltüntetésére, utána a tonikot, majd az éjszakai krémet. Reggel mehet az arclemosó és a tonik, meg valami könnyű nappali krém. Én mondjuk nem használok arctejet, reggel és este arclemosót (Anew Platinum), Rival de Loop tonikot érzékeny és száraz bőrre, nappalra kék tégelyes Nivea krémet, estére meg Anew Rejuvenate éjszakai krémet. Eddig mindgi Baba szappant használtam lemosásra, és Nivea krémet hidratálásra, most úgy gondoltam, kicsit beújítok, de nagyon jó a bőrömnek így is. :) A Clean&Clear-es arclemosót nem tudom, milyen lehet, én ha pattanásokra való cuccokat használtam, mindig jobban kiragyásodtam tőlük.
3/4 anonim válasza:
Az arctisztító szerek legaktívabban éjszaka fejtik ki hatásukat, mikor pihensz!Tanácsos este használni ilyesmiket, nappal minnél kevesebbet, és amúgy se szoktasd a bőrödet a kozmetikumokhoz! Persze ezt ne indulatos utasításnak vedd, csak egy jótanácsnak! Reggel 2 újjal vigyél fel az arcodra egy kis szappant, mosakodj le vele, tomizálj, és ennyi! Ha nagyon zsírosodik a bőröd, mosd sűrűbben ásványvízzel, vagy természetes anyagokat tartalmazó arcspray-vel fújd le! Arctejet felejtsd el! Úgy zsírosít mint állat! Este pedig használd az arclemosód!
4/4 A kérdező kommentje:
lehet, írnom kellett volna, h: fiú vagyok (szóval nem kell semmiféle sminket lemosnom). És igen, ezek pattanás elleni Clean&Clear-es cuccok. Köszönöm a válaszokat, de még mindig nem világos, hogy akkor hogyan csináljam. Én úgy érzem ez az arclemosó és utána tonik sok-tehát eléggé szárítja a bőrömet. Lehet, hogy elég lenne este csak az arclemosó? Azt ne mondjátok, hogy miket vegyek, most ezek vannak, nincs se pénzem, se kedvem újra bevásárolni.
2011. júl. 16. 07:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!