Lett már valakinek bőrrákos ismerőse a szolitól? Vagy tud valamilyen igaz történetet?
nekem van bőrrákos rokonom, igaz nem a szolitól. Régen mindig a napon feküdt... nem kente magát, akkor még nem is volt köztudatban hogy kenni kéne... na lényeg, hogy az arcán egy elég nagy bőrrák alakult ki. Nem is csak 1! Egy az orrán a másik a homlokán. Szerencsére meg tudták műteni... karjából pótolták a bőrt.
Tehát nem csak szoliba, napon is vagyázz ne égj meg!
Ismerős munkahelyén kettő is van, az egyik férfi, még csak nem is napozgatott úgy, ahogy manapság szokták főleg a lányok, azóta is kerülnie kell a napot, télen-nyáron durva fényvédőket használ, és elég csúnya szegény.
A másik egy nő, az a tiptopabb fajta, nem volt túl fiatal, de öreg se, viszont a bőre tipikusan úgy nézett ki, mint akik sokat napoznak, szoliznak, szal barna és olyan ráncos bőre volt. Azóta már nem dolgozik, őszintén szólva nem tudom, túlélte-e egyáltalán.
De ha megnyugtat, a bőrgyógyászom sem ajánlja a dolgot, legalábbis ahogy divat. Havonta pár perc, meg nyári napsütés ésszel az egészséges, viszont a 10perc szoli akár heti többször is, garantált út a bőrrákhoz. Bár lehet ez a vesszőparipája, mert az anyajegyeket is mindenkin megvizsgálja nyáron.
uh :S elég durvák
Én is szolizom hetennte 3-4x 6-7 percet... tudom, soknak számit
hátén több éve szolizok..egy hónapban 1szer min. elmegyek. és a bőrrák az nemcsak úgy alakul ki hirtelen...ahhoz több év is kell...ugyan igy a napozásnál.
ja és ha szolizol az nem okoz feltétlen bőrrákot ha lejjeb csúszol és a fejed az erősebb lámpánál van.én mindig ugy csinálom...annyira nem kell visszariadni a szolitól... :)
ma 18:49
Elég egy alkalom is, főleg most, mikor ilyen magas az UV sugárzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!