Mit használjak ha a bőröm zsíros és száraz is ugyanazon a helyen? (Bővebben lent)
Szóval voltam kozmetikusnál és azt mondta nekem a legrosszabb típusú bőröm van: seborrhoea sicca: akkor a bőr fénytelen,felülete kiszárad gyakran hámlik, vízhiányos, feszül, sok mitesszer kíséri melyek nyomkodás után begyulladnak, könnyen kisebesednek, nehezen gyógyulnak be.Pattanások is tarkíthatják és ezek nyomában sajnos életre szóló pigmentfoltok, sebhelyek maradhatnak hátra.
Kérlek aki tud segítsen mert kétségbe vagyok esve.. :/ előre is köszönöm
Olyan kozmetikumokat kellene használnod, amik tisztítják a bőröd, de közben nem szárítják tovább. Ha kiszárad a bőröd, attól is kialakulhatnak pattanások, vagy csak irritált, csúnya piros lesz az arcod. Ajánlom az aloe vera alapú (lehetőleg gyógyszertári) készítményeket, illetve magának a növénynek a nedvével kenegesd az arcod.
A szép bőr alapja amúgy a táplálkozás. Igyál rengeteg tiszta vizet, friss zöldséget, gyümölcsöt minden nap fogyassz. Nem árt, ha valamilyen bőrtápláló vitamint is szedsz ezek mellé. A hangsúly a rendszerességen van, azonnali eredményt ne várj, de ha betartod ezeket, szebb lesz és rendbe jön a bőröd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!