Milyen pattanás elleni szereket használjak?
Ha nem baj, akkor előbb kérdeznék és utána válaszolnék:
Milyen típusú a bőröd?
Mennyire pattanásos? Kicsik, vagy inkább akné?
Egészségesen eszel? Sportolsz valamit?
Sok édességet eszem, heti 3-4x focizok 2órán át, és az arcomon kicsik vannak, a homlokomon néha nagyobbak is... Hogy milyen típusú a bőröm, azt nem tudom... :S
Köszi a segítséget előre is :)
Na akkor... elhagyod az édességet és a zsíros kaját (ha azt is ettél). Helyette jöhet a töménytelen zöldség és gyümölcs. Azért hetente 1x-2x ehetsz csokit, nem diéta ez. :)
Aztán elsétálsz a Rossmann-ba, ha van (nem tudom hol laksz) és veszel Yamuna teafaolajos szappant (400-500 Ft, nekem már két hónapja megvan és a felénél tartok)utána pedig elcsattogsz egy gyógyszertárba és kérsz hidratálókrémet, amit ott kevernek ki (szintén 400-500 Ft és bő egy hónapig ez is elég szerintem).
Ha ezek megvannak, reggel is este megmosod az arcod a szappanal, utána pedig VÉKONYAN
bocs... csak össze-vissza nyomkodok.
szóval bekened az arcod és vársz türelmesen. Ha mindent betartasz, akkor egy hét múlva már lesz javulás és ennek nagyon örülsz. :D Aztán megint vársz, és 1-2 hónap múlva pedig, ha minden jól megy, nem fog egy pattanás sem éktelenkedni. :)
Én is sokat szenvedtem, habár nem volt vészes a helyzet, de na... akkor is sza r volt, h ilyenek díszítik az arcom.
Mindent kipróbáltam (Garnier, Nivea, Clean&Clear, Vichy, La roche posay, Clinique...blablabla) és egyik sem használt. Aztán sok olvasás után rájöttem, h belül lehet valami gubanc, azért jönnek a ragyák. Elkezdtem normális kajákat enni, minden reggel és este csinálom a szappan-krém kombót és lekopogom, de már egy pattanás sincs az arcomon. Kiszokott jönni egy db, amikor megjön, de az évek óta és mindig ugyanazon a helyen, de ahhoz hozzá vagyok szokva.
Ja és vehetsz teafaolajat is, ez sokkal töményebb, mint a szappan, ezért jobban és hamarabb szárít, de ezt csak a nagy, gennyes pattanásra kend, NE AZ EGÉSZ ARCODRA, mert lehámlik a pofid és még rosszabb lesz.
Na ennyi, aztán hajrá... türelem kell, de szeptemberre szép leszel. :) Vagy fiú vagy, mert focizol... akkor nem szép, hanem helyes. :D Habár lány is focizhat... ööö mindegy. :D
Jó harcot a pattanásokkal, úgy is te nyersz! :)
Ja és úgy tudod megállapítani a bőrtípusod, hogy ha fénylik és érzed, h olajos tapintású, akkor zsíros, ha pedig érdesebb és száraz, hát akkor száraz. :) Van a vegyes bőr, ami pedig azt jelenti, h a homlokodon, orrodon, álladon fénylik, tehát zsíros, de az arcod (pofazacskód) száraz, hámlik, minden baja van.
Amit leírtam az előbb, h miket használj, az azért lesz jó, mert a szappan egy picikét szárít, de a krém helyreállítja bőröd és normál lesz. Remélem érthető... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!