A borotválás erősíti a szőrt vagy nem?
Tudományosan be bizonyították: ha borotválod a szőrt, akkor az erősebb és hosszabb is. Pl: az arc szőrzet, ha nem borotválod le az arc szőrzeted, már az elejétől fogva, akkor az jóval vékonyabb, gyengébb, könnyebben vágható lesz. Ha viszont borotválkolzol, akkor kb 1-2-3 hetente újból kell , és akkor már erősebb szőr szálakat kell elvágni. De ez ember függő, hogy mennyire erősődik meg a szőr, és mennyire gyorsan nő.
Ritka az olyan, hogy valakinek a borotválástól lesz gyengébb a szőre.
Egyébként is, azért állítanak manapság mást, mert valaki ezért sok pénzt kapott, hogy be bizonyítsa az egyik oldalt, majd ismét kap egy kis sok pénzt, és ugyan azaz ember meg be bizonyítja az ellenkezőjét.
Nekem nem erősödött.
Se a lábamon, se a karomon, se a mellkasomon, se a hasamon, se az intim részen (bár ott nem tudom megítélni).
Talán a szemöldökömnél több lett és sötétebb, mert középen mindig borotvával szedtem le az eleinte sötétszőke szőrömet, de mostmár szürkés és sok kisebb szál is van.
Ja, hónaljon sem erősödött, inkább gyengült.
Egyébként szinte mindenhol sötét, erős, fekete szőröm volt, most már gyengébb, szóval szerintem a borotva nem erősíti.
Akkor lehetséges, ha még fiatal vagy és amúgy is erősödne, sötétedne és akkor a borotvára tudod fogni.
Szerintem nem erősíti. Az én tapasztalatom legalábbis ez.
Meg olvastam valahol, hogy ugye a szőrszál a vége felé vékonyodik, ahogy a haj is. Amikor leborotválod ezt a vékony részt vágod le, és a vastag bújik ki(mert ugye nem a végén nő a szőr hanem úgy mint a köröm alúlról)ezért látszik sötétebbnek és érzed erősebbnek. Engem ez meggyőzött+a saját tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!