Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Meddig kell még festetnem a...

Meddig kell még festetnem a hajamat (49 éves férfiként), mikor hagyhatom abba a hajfestést?

Figyelt kérdés
Nemrég befestettem a hajamat. 49 éves férfi vagyok, s azért kényszerültem erre, mert elvesztettem az állásomat, s a munkaerőpiacon semmi esélyem nem volt ősz hajjal. Az állásinterjúkon szinte kinevettek. Miután barnára festettem a hajamat, egész másképp fogadtak az interjúkon, három nappal a hajfestésem után kaptam is állást egy komoly cégnél az ügyfélszolgálatnál. Most már akkor egész nyugdíjas koromig festetnem kell a hajamat, hogy maradhassak? Az ügyfélszolgálatnál sajna megkövetelik a fiatalos és nagyon jó külsőt. Mikortól hagyhatom abba a festést? Mikortól vállalhatom be újra az ősz hajat?
2009. márc. 16. 02:30
 1/8 anonim ***** válasza:
69%

Hat te halali vagy! Es micsoda otletes, hajfestes:) Ki ajanlotta ezt neked?

Szerintem ha meg kezdo vagy a cegnel, mindenkepp hagyd a festeket, esetleg valtoztassal, vannak bemosok is, amik azert annyira nem durvak. Otthon megcsinalhatod, akciosan eleg jo aron lehet kapni. 12-16 mosast szoktak irni, addig birja.

Van direkt olyan hajbemoso is, ami az osz hajszalakra van, azokat tunteti el.

Szerintem mindenkepp hagyd ezt a sotetebb szint, biztos jol is all, ha mindjart allasod is lett.

Aztan fokozatosan hagyd kikopni a hajadbol. Vagy esetleg egy fodrasz tud jobb otletet is adni, hogyan csinald a "varazslatot", marmint egyik nap meg barnan, masik nap mar oszen mesz az ugyfelszolgalatra.

Azert inkabb egy kis szin, mint megint munkanelkuli lenni, nem:)

De mi a problema a hajfestessel? Furcsa, unalmas festetni, draga...stb.?

2009. márc. 16. 04:25
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Ne haragudj, hogy tegezlek.

Mi a problémád azzal, hogy festeni kell a hajadat? Más férfiak már előbb elkezdik festeni, mert nem akarják, hogy mindenki tudja, hogy őszülnek és szerintük így jobban néznek ki a nőknek is jobban tetszenek szerintük stb.

Azt írod a jelenlegi munkahelyeden megkövetelik a nagyon jó külsőt. Hát örülj, hogy neked akkor olyan van! ;) Különben is a barna haj nem egy feltűnő szín, abszolút vállalható.

Nem is drága pár hetente, vagy havonta (nem tudom milyen gyorsan nő a hajad) elmenni a fodrászhoz, sokszor elég csak a tövét festetni, nem kell az egészet mindig. Vagy akár otthon is el lehet végezni.

Hajra lehet használni heti 1-2 alkalommal hajpakolást. Bármilyen drogériában is lehet venni, férfiak is használhatják, van külön festett hajra is sok.

De gondolom téged az zavar, hogy rád erőltetik ezt és nem adhatod önmagad és nem önmagadért vettek fel, hanem mert ilyen "cselhez folyamodtál" stb.

Erre azt tudom mondani, hogy a mai világ ilyen, sok ember kerül ilyen helyzetbe. De most igazán örülhetsz, hogy van állásod, gazdasági válság stb. sokan éhen halnak, mindenüket el kell adniuk, nem tudnak megélni.

De ha egyszer téged ez annyira zavar hagyd ott a munkát. Most erre nem lehet mást mondani.

Egyébként pedig a tanácsom még, hogy kérdezd majd meg 2-3 hónap múlva a főnöködet, hogy mit szólna hozzá ha nem festetnéd a hajad és ősz hajjal járnál dolgozni. Lehet rábólint majd.

2009. márc. 16. 05:29
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Van olyan festék, ami visszaállítja az ősz szálak természetes színét. Vagy a dm ben vagy a rossmannban láttam. Férfi van a dobozon, és nem a hajfestékeknél, hanem a férfikozmetikumoknál volt. Kérdezd az eladót. Erre kéne áttérned, esetleg fokozatosan ritkítani a használatát, a próbaidő után. Ősz hajjal is lehetsz fiatalos, de nagyon kell ügyelned a friss vágásra, és az öltözködésre.

Ha már megszerettek, ezért nem fognak elküldeni.

2009. márc. 16. 08:01
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
Soha nem is kellett volna! Szerintem egy férfi ősz hajjal is lehet vonzó, sőt nekem valahogy barátságosabb, mintha észreveszem a lenövést...mert az viszont taszító.
2009. márc. 16. 15:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Addig kell festetned, amig nem csereled le a festeket egy parokara!:)))
2009. szept. 12. 18:37
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Édesapám 54 éves ezüstös fehér haja van és nagyon jól áll neki.Én 27 éves vagyok és örököltem a hajlamot az öszülésre de festem a hajam mert én így érzem jól magam.Tény az hogy a pasiknak mindig jól áll az ösz haj ha ápolt,tiszta,jó a fazonja és nincs besárgulva.Ezekre kellene önnek is vigyáznia és hagyja a csodába a festést.Tisztelettel 27 éves 2 gyerekes anyuka
2009. szept. 12. 23:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, abszolút egyetértek azzal, amit mond, csak a munkahelyem eléggé kemény paramétereket szab: az ügyfélszolgálaton mindenkinek nagyon fiatalosan kell kinéznie, hogy az ügyfelek lássák: mi egy dinamikus, lendületes csapat vagyunk. Ezért vagyok bajban. Egyébként önnek van igaza, bár olyan munkahelyem lenne, ahol simán felvállalhatnám a reális életkoromat.
2009. szept. 15. 22:42
 8/8 anonim ***** válasza:
semmi szégyellni való nincs abban, hogy egy férfi festi a haját, 2-3 hetente elkell járni fodrászhoz hajtő festésre, és senki nem veszi észre a lenövést, hozzámis jár egy 79 éves bácsi, aki mindig jön hogy fessem be a haját sötétbarnára, és sosem szégyellte, (jó mondjuk neki kegyetlensok és erős haja van még 79 évesen is) és a hajfesték nem nőknek van kitalálva, még akkorsem ha nőkkel reklámozzák (ugyanis nőkkel mindent el lehet adni, még a vízálló törölközőt is, aminek amúgy semmi értelme nincs) szóval csak nyugodtan fesse a haját, és ha elmegy nyugdíjba (ami még gondolom elég soká lesz) lehet annyira megkedveli a hajfestést hogy késöbb se fog lemondani róla, szóval, fel az ecsettel és hajrá!:)
2011. jún. 17. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!